logo
 

Pirelli maakt bandencompounds voor GP van België bekend

23 juni 2016 — Bandenleverancier Pirelli heeft vandaag de bandencompounds bekendgemaakt waarmee er in België en Japen geracet kan worden.


Tijdens de GP van België, de eerste race na de zomerpauze, hebben de rijders de keuze uit de medium, soft en supersoft. De rijders die tijdens de kwalificatie doorstoten naar Q3 krijgen een setje van de supersoft ter beschikking, de rijders die Q3 niet halen krijgen dat setje banden ter beschikking voor de race. Tijdens de race moeten de rijders minstens een setje van de medium of soft gebruiken.

Pirelli maakte meteen ook de bandencompounds voor de GP van Japan bekend. Daar krijgen de rijders de keuze tussen hard, medium en soft. In Japan moeten de rijders tijdens de race sowieso een setje van de harde bandencompound gebruiken.

Pirelli maakt voor de ‘Europese’ races de bandencompounds negen weken op voorhand bekend. Wat de ‘overzeese’ races betreft gebeurt dit vijftien weken op voorhand. De teams hebben nu een week de tijd om hun bandenkeuzes bekend te maken aan de FIA.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van BelgiëGP van JapanPirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië