Pirelli maakt bandencompounds voor Spanje, Monaco, Canada en Azerbeidzjan bekend

11 maart 2017 — Bandenleverancier Pirelli heeft bekendgemaakt welke bandencompounds het ter beschikking stelt tijdens de raceweekends in Spanje, Monaco, Canada en Azerbeidzjan.


Pirelli maakte eerder al de bandencompounds voor de eerste vier races bekend (Australië, China, Bahrein en Rusland). Nu volgen dus ook de volgende vier races.

Voor de GP van Spanje opteert Pirelli voor de drie hardste bandencompounds uit haar gamma, soft, medium en hard. De ultrasoft, supersoft en soft stelt Pirelli dan weer ter beschikking voor de races in Monaco en Canada, twee stratencircuits.

Opmerkelijk genoeg stelt Pirelli de ultrasoft niet ter beschikking voor de race in Azerbeidzjan. Op het Baku City Circuit zullen de rijders de supersoft, soft en medium ter beschikking krijgen.

Het is telkens de bedoeling dat de teams en rijders de zachtst mogelijke bandencompound gebruiken in Q3 indien ze zich daarvoor kwalificeren. De teams moeten van de twee hardste bandencompounds telkens een setje ter beschikking houden voor de race, waarbij er minstens één setje van de twee hardste bandencompounds tijdens de race gebruikt dient te worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België