logo
 

Pirelli maakt bandenkeuzes rijders voor China bekend

06 april 2016 — Bandenleverancier Pirelli heeft gisteren de bandenkeuzes van de teams en rijders voor de GP van China bekendgemaakt.


De teams en rijders moeten sinds dit seizoen telkens enkele weken op voorhand hun bandenkeuzes aan Pirelli doorgeven. Daarbij kunnen de teams uit drie verschillende bandencompounds kiezen die Pirelli voor ieder raceweekend selecteert. Pirelli maakt vervolgens de bandenkeuzes van de rijders in de week voorafgaand aan het raceweekend bekend.

Problematisch tijdens de eerste races van het seizoen is dat de bandenkeuzes nog werden doorgegeven voordat bekend raakte dat de kwalificatie veranderd zou worden. Door de nieuwe kwalificatie is het aantal bandensetjes van de zachtste bandencompound immers belangrijker geworden. Voorlopig blijft het echter afwachten of er ook in China nog volgens het nieuwe ‘knockout-systeem’ zal gekwalificeerd worden.

Bij Williams, McLaren en Haas opteerden ze voor het meeste setjes superzachte banden, zeven om precies te zijn. Opvallend is ook dat Ferrari opnieuw een setje meer superzachte banden heeft dan Mercedes.

De voorbije twee raceweekends toonden reeds aan dat het beschikbaar stellen van drie in plaats twee verschillende soorten bandencompounds voor heel wat extra strategische mogelijkheden zorgt. Dat resulteert dan weer in meer spektakel en inhaalmanoeuvres op de baan.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van ChinaPirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België