Pirelli maakt nu al bandenkeuze eerste twee races 2017 bekend

22 december 2016 — Nog meer dan drie maanden te gaan tot de eerste race van het seizoen 2017 maar bandenleverancier Pirelli heeft nu al de bandencompounds voor de races in Australië en China bekendgemaakt.


Tijdens het F1-seizoen 2017 zal er met nieuwe bredere banden geracet worden. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn heeft Pirelli de voorbije maanden uitvoerig getest met de nieuwe banden.

De nieuwe banden zullen groter en breder zijn dan de banden waarmee tot dusver werd gereden, wat tot meer grip en snellere rondetijden zou moeten leiden.

Om er voor te zorgen dat zowel de teams als Pirelli zelf zo goed mogelijk voorbereid zijn voor de eerste races heeft Pirelli vandaag al de beschikbare bandencompounds voor de eerste twee races bekendgemaakt.

Tijdens de openingsrace van het nieuwe seizoen in Australië zullen de teams en rijders op het circuit van Albert Park de softs, supersofts en ultrasofts ter beschikking hebben. Het is de eerste keer dat Pirelli de ultrasoft ter beschikking stelt in Australië. In China stelt Pirelli de mediums, softs en supersofts ter beschikking, dezelfde bandenkeuze als vorig jaar.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België