Pirelli: “Mercedes heeft geen voordeel gehaald uit bandentest”

26 mei 2013 — Er is heel wat commotie ontstaan met betrekking tot een privé-test die Mercedes en Pirelli hebben gehouden om banden te testen. Pirelli laat in een reactie echter weten dat Mercedes door deze test geen voordeel heeft verkregen tegenover de andere teams.

image
Na de GP van Spanje heeft Pirelli in samenwerking met het Mercedes F1 team een driedaagse bandentest gehouden op het Circuit de Catalunya. Die test gebeurde met Nico Rosberg en Lewis Hamilton en met de huidige wagen waarmee Mercedes rijdt.

In het contract dat Pirelli met de teams heeft zou staan dat ze een team kunnen vragen om voor hen banden te testen. Zelfs indien deze clausule in het contract staat is het nog steeds de vraag of de test met Mercedes wel mocht doorgaan. Er is immers een contract, maar deelname aan het F1-kampioenschap vereist echter wel van de teams dat ze zich aan de regels houden van dat kampioenschap. En daarin staat duidelijk dat er niet getest mag worden, op young driver tests en een rechtelijntest na.

De andere teams, met vooraan Red Bull en Ferrari, willen dan ook dat onderzocht wordt of de test geen inbreuk is op het reglement. Ze vinden ook dat Mercedes voordeel heeft gehaald uit de test, al is Pirelli het daar niet mee eens.

“Nee, Mercedes heeft helemaal geen voordeel uit de test gehaald omdat het niets te maken heeft met wat er hier momenteel gebeurt,” antwoordde Paul Hembery in Monaco op de vraag van Autosport of Mercedes een voordeel heeft bekomen tegenover de andere teams. “Het is compleet normaal en toegestaan dat we een bandentest doen van 1 000 kilometer met een team.”

Volgens Hembery wist Mercedes ook niet welke specifieke bandencompounds ze aan het testen waren.

“In de contracten van het World Champioenship Rally staat een gelijkaardige vermelding,” aldus Hembery.

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België