Pirelli moet naar sportcommissie van de FIA

01 juli 2013 — Gisteren was er reeds kort een crisisoverleg omwille van de vele klapbanden, maar komende woensdag moet Pirelli naar de sportcommissie van de FIA.

image
De GP van Groot-Brittannië stond vooral in het teken van de vele klapbanden die er waren tijdens de race. Momenteel is het nog niet duidelijk wat de oorzaak van het probleem is maar Pirelli en de FIA zijn druk bezig met het onderzoeken van alle data en gegevens.

Jean Todt, de grote baas bij de FIA, heeft Pirelli ondertussen verzocht om zich komende woensdag bij de sportcommissie van de FIA te melden. Pirelli moet duidelijkheid verschaffen over hoe een herhaling van de problemen die tijdens de race in Silverstone optraden vermeden kunnen worden.

Ook begin dit seizoen waren er reeds problemen met de banden van Pirelli. Toen kwam het loopvlak van de banden soms plots los. Bij Pirelli wensten ze toen de constructie van de band te wijzigen om de veiligheid te verbeteren. Verschillende teams weigerden hiervoor echter toestemming te geven omdat ze vreesden hun voorsprong kwijt te spelen. Pirelli paste vervolgens haar plannen aan en wou licht gewijzigde bandencompounds introduceren. Ondertussen wordt er nu gereden met banden die op een andere manier verlijmd worden, dit om de problemen met het loskomend loopvlak te vermijden.

Een andere belangrijke piste waarover wordt nagedacht is dat de klapbanden veroorzaakt werden door een kerbstone op het circuit. Die zou te scherp geweest zijn. Over de boordradio werd immers meermaals aan rijders gemeld dat ze zo veel mogelijk bepaalde kerbstones moesten vermijden. Ook zouden bij heel wat banden snedes en beschadigingen zijn vastgesteld.

Wordt ongetwijfeld vervolgd ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België