Pirelli-motorsportbaas: “Erg moeilijk om nieuwe bredere banden te ontwikkelen”

05 augustus 2016 — Pirelli is volop bezig met het ontwikkelen van de nieuwe, bredere banden voor het seizoen 2017. Volgens Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, zorgt dat voor heel wat uitdagingen en problemen die overwonnen moeten worden.


Pirelli heeft het momenteel erg druk met het ontwikkelen van de nieuwe banden voor 2017. Paul Hembery is erg enthousiast over het ontwikkelingsproces van de nieuwe banden, zo laat hij weten tijdens een interview met ‘GPUpdate’.

“So far so good,” antwoord Hembery wanneer hem gevraagd wordt hoe de voorbereidingen verlopen. “Er moet veel werk verzet worden en we zijn druk bezig, we hebben aanvankelijk veel getest met de huidige band om nieuwe technologieën en elementen voor 2017 te testen. Nu schakelen we met het testwerk over op de nieuwe, bredere band. We kunnen allemaal niet wachten om daarmee aan de slag te gaan, natuurlijk!”

Het ontwikkelingsproces van de nieuwe banden is niet eenvoudig. Er komt volgens Hembery dan ook erg veel bij kijken. Pirelli laat de banden dan ook uitvoerig testen door Mercedes, Ferrari en Red Bull.

Het stoot daarbij wel tegen het probleem dat het moet testen met aangepaste recente wagens, aangezien er uiteraard nog geen wagens zijn die voldoen aan de 2017-reglementering, waarbij er meer downforce is.

“Het is heel moeilijk om compleet nieuwe, bredere banden te ontwikkelen, want eigenlijk moet je alles opnieuw ontwikkelen. En dat voor een auto die nu nog niet bestaat. Dus het is een enorme uitdaging, er wordt in de simulatoren veel werk verzet. En natuurlijk kunnen de banden al wel op allerlei verschillende manieren getest worden, maar het gaat uiteindelijk maar om één ding: hoe functioneren de banden op de auto’s? Daar krijgen we pas een antwoord op tijdens de wintertests in aanloop naar het nieuwe seizoen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België