Pirelli over glad circuit in Turkije: “We hebben ons laten verrassen, dit hadden we niet verwacht”

14 november 2020 — Tijdens de oefensessies gisteren deden de F1-piloten hun beklag over een gebrek aan grip op het Istanbul Park circuit. Volgens Pirelli valt dit toe te schrijven aan een combinatie van factoren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport)

De Formule 1 keerde gisteren voor het eerst sinds 2011 terug naar Turkije en dat verliep niet van een leien dakje. Verschillende rijders schoven van de baan of spinden doordat ze erg weinig grip hadden. Bij Pirelli zeggen ze verrast te zijn door de nieuwe asfaltlaag die het circuit plots kreeg. In tegenstelling tot normaal werd Pirelli pas erg laat ingelicht door de promotor.

“We kregen pas erg laat te horen dat het circuit een nieuwe asfaltlaag ging krijgen,” aldus Pirelli F1-baas Mario Isola. “We kenden de karakteristieken van het baanoppervlak niet.”

“Tegelijkertijd zitten we met een bandenkeuze die redelijk conservatief is, zeker gezien de toestand van het baanoppervlak en het type asfalt dat we nu hebben.”

Die terughoudende bandenkeuze was enigszins logisch. Het was immers voor het eerst sinds 2011 dat de Formule 1 terugkeerde naar het Istanbul Park circuit en sindsdien zijn de F1-bolides ingrijpend veranderd.

“Ik verwachtte asfalt dat meer op dat van Portimao zou gelijken, waar we een gladde asfaltlaag hadden, met bitumen bovenaan en banden die enige grip ontwikkelden,” aldus Isola.

“Hier hadden we echter helemaal geen grip. Het is waarschijnlijk een combinatie van temperatuur, het feit dat het nog wat vochtig was, het type asfalt, de bandenkeuze die erg hard was, de hardste die we konden selecteren.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België