Pirelli presenteert bandencompounds 2012

25 januari 2012 — Pirelli presenteerde vandaag haar verschillende bandencompounds aan de pers voor. Vergeleken met het seizoen 2011 zijn er enkele wijzigingen.

image

Zo zal u immers even moeten opletten want de kleurmarkeringen zijn veranderd. Vooral bij de regenbanden is het oppassen. De intermediates hebben voortaan een groene markering, daar waar dat in 2011 nog een blauwe markering was. De echte regenband heeft in 2012 dan weer de blauwe markering, waar dat in 2011 nog geel was. Ook dragen de regenbanden nu de naam Cinturato, waarmee Pirelli beroemd werd in de jaren vijftig.

Over het algemeen zijn de diverse bandencompounds veranderd van samenstelling. Eerder verklaarde Pirelli reeds dat de hardste van alle bandencompounds uit 2011 niet zou terugkeren onder dezelfde samenstelling in 2012. Uiteraard is er wel een harde bandencompound maar die samenstelling is dus commpleet anders dan de harde bandencompound uit 2011.

Bij de banden voor droog weer blijven de markeringen dezelfde kleur behouden als in 2011. De markeringen zelf zijn echter wel verbeterd zodat ze beter zichtbaar zijn voor de fans. Rood (superzacht), geel (zacht), wit (medium) en zilver (hard). De gekleurde streep die op de banden staat is dikker en ook de letters zouden duidelijker moeten zijn.

“We hebben de meeste kleuren verbeterd en heel wat tijd besteed aan het filmen van ronddraaiende banden,” zei Paul Hembery. “Het zilver is nu fijner en wanneer het gebruikt wordt naast de medium compound zal het wit veel duidelijker te zien zijn. Als de band er eerder zwart uitziet dan weet je dat het de harde compound is.”

“We kenden heel wat meer succes met de gele en rode markeringen op de banden. We zijn nu echt experts van wereldklasse op het vlak van markeringen plaatsen op banden.”

Ook de bandencompounds zelf zijn echter veranderd. Dit alles moet uiteraard bijdragen tot het spektakel in 2012.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België