Foto’s: Pirelli presenteert haar nieuwe bredere banden voor 2017

24 november 2016 — Pirelli heeft in Abu Dhabi de bredere banden voorgesteld die het vanaf het seizoen 2017 ter beschikking stelt.


Nadat Pirelli in Monaco al eens een tipje van de sluier lichtte heeft de Italiaanse bandenleverancier vandaag haar nieuwe bredere F1-banden voorgesteld. Vlakbij het Yas Marina Circuit, waar dit weekend de titelstrijd in de Formule 1 wordt beslist, deed Pirelli het doek van haar zeven verschillende bandencompounds: vijf bandencompounds voor onder droge weersomstandigheden en twee voor in de regen.

De nieuwe bandencompounds zijn omwille van de reglementswijzigingen opmerkelijker breder dan de banden waarmee momenteel nog wordt gereden. De voorbanden zijn vanaf volgend jaar 305 millimeter breed terwijl de achterbanden 405 millimeter breed zullen zijn.

Pirelli testte de voorbije maanden uitvoerig de nieuwe bandencompounds. Het deed dit met de hulp van Mercedes, Ferrari en Red Bull, die aangepaste F1-bolides gebruikten die de nieuwe downforce-regels die in 2017 gelden moesten simuleren. Volgens Pirelli slijten de nieuwe bredere banden minder snel dan de huidige banden.

Nadat in Abu Dhabi de laatste race van het seizoen is verreden zullen Mercedes, Ferrari en Red Bull op het Yas Marina Circuit blijven om nog een laatste voorbereidende bandentest uit te voeren. Nadien is het wachten tot de eerste wintertests ter voorbereiding van het nieuwe seizoen alvorens er opnieuw met de bredere banden wordt gereden.

Pas dan zullen al de verschillende teams samen de nieuwe bredere banden voor een eerste keer testen en dit meteen met hun nieuwe bolides voor het seizoen 2017. Al de teams krijgen wel de door Mercedes, Ferrari en Red Bull verzamelde data over de nieuwe banden. Op die manier beschikken al de teams over dezelfde informatie waarmee ze vervolgens hun nieuwe wagens verder kunnen ontwikkelen en aanpassen aan het nieuwe F1-reglement.
Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België