Pirelli: “Saaie races zijn niet onze fout”

05 december 2018 — Volgens Pirelli-motorsportbaas Mario Isola worden de saaie races in de Formule 1 niet puur door de banden van Pirelli veroorzaakt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Dit jaar hadden heel wat rijders opnieuw kritiek op de banden van Pirelli. Het Italiaanse merk werd onlangs echter bevestigd als bandenleverancier voor de periode 2020-2023 en dat sterkt het vertrouwen in eigen kunnen bij Pirelli.

Het. voorbije seizoen moeten de rijders soms inhouden en er werd dan met de vinger gewezen naar Pirelli. Volgens Pirelli zijn hun banden echter niet verantwoordelijk voor saaie races. Pirelli meent dat er andere redenen zijn waardoor races saai zijn.

“Geconfronteerde wordende met het probleem dat een pitstop zo’n 21 à 22 seconden kost geven de teams de voorkeur eraan om de rijders enigszins trager te laten rijden,” aldus Isola tegenover het Franse ‘Auto Hebdo’.

“Het is niet enkel en alleen door de banden. Er zijn andere beperkingen waaronder de motor en het brandstofverbruik,” vat Isola de huidige situatie in de Formule 1 samen. “Persoonlijk zou ik liever zien dat de rijders harder aanvallen.”

Isola meent dat Pirelli alles in het werk wil stellen om het spektakel te vergroten en sommige problemen te verhelpen, al zal dat niet eenvoudig zijn.

“Het is een complex probleem dat niet eenvoudig te begrijpen is. Iedere beslissing die we nemen moet weloverwogen en goed bestudeerd zijn.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België