Pirelli: “Superzachte band maakt of kraakt je race in Monaco”

18 mei 2015 — Volgens Pirelli zal de superzachte bandencompound een cruciale rol spelen tijdens de GP van Monaco.


Paul Hembery kijkt net als de teams en F1-piloten enorm hard uit naar de GP van Monaco. Hij geeft de teams en rijders ook een cruciale tip voor komend raceweekend.

“Monaco is een van die races waar iedereen naar uitkijkt. Er zijn weinig woorden die het spektakel kunnen beschrijven,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli. “We brengen voor het eerst dit seizoen onze splinternieuwe superzachte banden mee, samen met de zachte band, net zoals we ook die beide bandencompounds naar Monaco telkens meebrachten sinds we in 2011 bandenleverancier van de Formule 1 werden.”

“Van Monaco wordt vaak gezegd dat het een circuit is waar inhalen onmogelijk is. We hebben in het verleden echter gezien hoe een bandenstrategie en bandendegradatie tot positiewissels heeft geleid, waaronder ook inhaalmanoeuvres op de baan.”

Volgens Paul Hembery zal vooral het gebruik van de superzachte bandencompound cruciaal zijn.

“Vooral de manier waarop de rijders de superzachte bandencompounds zullen gebruiken zal cruciaal zijn want op die manier kan een groot verschil in performance behaald worden,” besluit Hembery.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België