logo
 

Pirelli test ‘stevigere’ band tijdens oefensessies GP van België

25 augustus 2016 — Pirelli gaat tijdens de oefensessies op vrijdag nieuwe 'stevigere' bandencompounds uittesten.

image
Vorig jaar waren er verschillende incidenten met klapbanden tijdens het raceweekend in België. Het meest in het oog springende was de klapband van Sebastian Vettel tijdens de slotfase van de race. Daarvoor had ook Nico Rosberg tijdens de tweede oefensessie een klapband. Pirelli startte een grondig onderzoek naar de incidenten en kwam met een opmerkelijke vaststelling.

Op het circuit van Spa-Francorchamps werden er immers in totaal 63 incidenten met ‘sneetjes’ in banden vastgesteld. Een opvallend groot verschil met de tien races en vijf testsessies daarvoor. Daarin lag het gemiddelde immers op amper 1,2 per race of testsessie. Rommel op de baan zou aan de basis van de sneetjes gelegen hebben.

Pirelli heeft in de aanloop naar de GP van België speciaal een nieuwe ‘stevigere’ bandencompound ontwikkeld die tijdens de oefensessies op vrijdag getest zal worden. Pirelli benadrukt echter wel dat het niet om prototype-banden voor 2017 gaat.

“Morgen zal tijdens de eerste en tweede oefensessie een nieuwe prototype-band getest worden. Het betreft ongemarkeerde banden die nog meer bescherming moeten bieden tegen eventuele gevolgen veroorzaakt door contact met de kerbstones alsook andere externe factoren,” zo laat Pirelli weten.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van BelgiëPirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië