Pirelli testte F1-banden voor 2017 uit op GP2-bolides

22 april 2016 — Pirelli is volop bezig met het uittesten van concepten van banden voor het F1-seizoen 2017. Dat gebeurt onder meer op GP2-bolides.


Pirelli kreeg eerder deze week eindelijk duidelijkheid over haar testplannen. De Italiaanse bandenleverancier krijgt daardoor vijfentwintig testdagen waarbij het mogelijke bandencompounds voor het F1-seizoen 2017 kan uittesten.

Dergelijke tests zijn absoluut noodzakelijk want de F1-banden zullen er volgend jaar volledig anders uitzien. Zo zullen de banden bijvoorbeeld breder zijn en een andere samenstelling hebben. Pirelli is dan ook al volop bezig met het uittesten van verschillende concepten.

“We hebben al heel wat werk verricht,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, tegenover ‘Autosport’. “We hebben setjes banden voor in de windtunnels voorzien. Er is ook al heel wat simulatiewerk verricht, net als fysieke testen. We hebben ook enkele beperkte testen op GP2-wagens gedaan om enkele nieuwe concepten uit te testen. Het is nu een kwestie van alles samen te voegen, wat uiteraard later dit jaar zal gebeuren.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België