logo
 

Pirelli tot en met 2023 officieel bandenleverancier van de F1

25 november 2018 — In Abu Dhabi, waar de laatste race van dit F1-seizoen verreden wordt, is officieel bekendgemaakt dat het Italiaanse Pirelli tot en met 2023 de officiële bandenleverancier van de Formule 1 blijft.


Pirelli is sinds 2011 officieel bandenleverancier van de Formule 1 en de huidige overeenkomst liep eind 2019 af. Eerder dit jaar werd dan ook een tender uitgeschreven door de rol van bandenleverancier voor de periode 2020-2023.

Nadat eerder Michelin, dat ooit al F1-bandenleverancier was, had aangegeven geen kandidaat meer te zijn bleven enkel Pirelli en Hankook als kandidaten over. Na een grondige studie van beide kandidaturen besloot de Formule 1 om langer met haar huidige partner Pirelli in zee te gaan.

Een van de belangrijkste aspecten van de overeenkomst is dat er in de loop van de overeenkomst zal overgeschakeld worden van de huidige 13-inch banden naar 18-inch banden. Vanaf volgend seizoen zullen de bandencompounds ook nog maar die namen hebben: zacht, medium en hard. Dit om verwarring bij de fans te vermijden, dit seizoen waren er immers maar liefst zeven verschillende benamingen.

Bij de Formule 1 en Pirelli is men verheugd met de verlenging van de samenwerking.

“Pirelli is sinds 2011 een zeer belangrijke en gewaardeerde partner van de Formule 1,” aldus. F1-baas Chase Carey. “Ze zijn de leiders in het voorzien van toptechnologie. Ze zijn een premium merk en wereldwijde leider in de motorsport. Deze hernieuwing van onze samenwerking bewijst dat we met de F1 absoluut het beste nastreven.”

Foto: Pirelli


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië