Pirelli verkocht aan Chinees bedrijf

24 maart 2015 — Bandenfabrikant Pirelli, dat eveneens de officiële bandenleverancier van de Formule 1 is, is verkocht aan het Chinees bedrijf China National Chemical Corporation (ChemChina).


China National Tire & Rubber, een onderdeel van ChemChina, zal van Pirelli-investeerder Camfin een belang van 26,2 procent van de aandelen overnemen. ChemChina hoopt vervolgens de overige aandelen van Pirelli eveneens te verwerven. Het aanbod bestaat 15 euro per aandeel.

Pirelli is sinds 2011 de officiële bandenleverancier van de Formule 1 en heeft nog een contract tot en met 2016. Voorlopig is het afwachten wat de nieuwe eigenaars van plan zijn met Pirelli en haar aanwezigheid in de Formule 1. Het is dan ook nog niet duidelijk of Pirelli ook na 2016 nog de officiële bandenleverancier van de Formule 1 zal zijn. Op korte termijn zouden er alvast geen gevolgen zijn voor het F1-programma van Pirelli.

Wel heeft Pirelli in het verleden reeds laten doorschijnen dat het graag het formaat van de banden in de Formule 1 aangepast zou zien. Zo wil Pirelli graag bredere en grotere achterbanden. Vorig jaar werd al eens getest met banden van 18-inch. De eerste resultaten en feedback daarover waren alvast positief. Mogelijk wordt de beslissing over het al dan niet invoeren van een andere bandenformaat cruciaal voor de beslissing van Pirelli om ook na 2016 nog als officiële bandenleverancier van de Formule 1 te fungeren.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België