Pirelli verwacht dat GP van Rusland spannender zal zijn dan vorig jaar

05 oktober 2015 — Vorig jaar was de GP van Rusland niet zo spannend. Bandenleverancier Pirelli hoopt daar dit jaar met de selectie van zachtere bandencompounds verandering in te brengen.


De GP van Rusland werd vorig jaar voor de allereerste keer verreden en omwille van de vele onbekende factoren was Pirelli eerder conservatief met de selectie van haar bandencompounds. Heel wat rijders slaagden er daardoor in om met slechts één pitstop de finish te halen, wat leidde tot een redelijk saaie race.

Dit jaar opteert Pirelli met de zachte en superzachte band voor de twee zachtste bandencompounds uit haar gamma. Het hoopt dat daardoor de bandendegradatie hoger zal liggen dan vorig jaar, waardoor er meer pitstops noodzakelijk zijn en er ook meer verschillende strategieën kunnen toegepast worden.

“Er waren heel wat vraagtekens toen we vorig jaar voor de eerste keer naar Sochi kwamen. Dat is ook logisch wanneer je op een volledig nieuw circuit komt rijden. Sindsdien hebben we echter extra data kunnen verzamelen waardoor we meer informatie hebben voor 2015,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli. “Daardoor zijn we nu een stapje verder gegaan bij de selectie van de banden. Dat zou ertoe moeten leiden dat we opnieuw twee tot drie pitstops krijgen, iets dat we voor elke race nastreven.”

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België