Pirelli verwacht grote uitdaging op Mugello: “Dit is onbekend terrein voor de rijders”

08 september 2020 — Pirelli verwacht dat de rijders en teams op het circuit van Mugello voor een erg grote uitdaging zullen komen te staan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mugello Circuit (@mugellocircuit) op

“Mugello is een fantastisch circuit dat wordt toegevoegd aan de F1-kalender met een belangrijke betekenis voor Pirelli. Het is immers het circuit waarop we in augustus 2010 voor het eerst onze banden getest hebben en dit slechts twee maanden nadat we de overeenkomst getekend hadden om vanaf 2011 de officiële bandenleverancier te worden,” vertelt Mario Isola in de preview van Pirelli op de GP van Toscane.

“Het is een spectaculair en zeer snel circuit dat zeker en vast erg veeleisend voor de banden is, wat ook de reden is dat we de hardste bandencompounds geselecteerd hebben.”

Zowel voor de teams als bandenleverancier Pirelli vormt een nieuw circuit een grote uitdaging.

“Net als bij al de andere nieuwe circuits vormt het circuit voor de meeste rijders een groot onbekende en begint iedereen met een blanco blad wat de strategie betreft. De oefensessies zullen daardoor cruciaal zijn om zoveel mogelijk data te verzamelen.”

“Wat ons betreft hebben we ons al zo goed mogelijk voorbereid door de data van andere raceklassen die er racen te verzamelen.”

“Onze felicitaties ook voor Ferrari dat de ongelooflijke mijlpaal van 1 000 F1-races behaalt. Het is maar één van de redenen waardoor Ferrari zo iconisch is voor de sport en we zijn erg blij dat we tijdens deze race titelsponsor zijn,” besloot de motorsportbaas van Pirelli.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België