logo
 

Pirelli verwacht in Canada een hogere bandenslijtage en veel spektakel

04 juni 2012 — In Monaco bereikten de banden van Pirelli niet altijd de ideale temperatuur. In Canada verwacht de Italiaanse bandenfabrikant alvast opnieuw zwaardere bandenslijtage, dat moet eveneens gepaard gaan met het nodige spektakel.

image

In Canada kunnen de teams opnieuw over de zachte en superzachte bandencompound beschikken. Dat zal ongetwijfeld opnieuw voor het nodige spektakel zorgen want de voorbije jaren is reeds gebleken dat Canada op het vlak van bandenslijtage altijd voor verrassingen zorgt en er dus ook heel wat pitstops plaatsvinden.

Ook Pirelli is dit jaar die mening opnieuw toegedaan. Eerst en vooral is het circuit waarop gerden wordt niet gans het jaar een racecircuit, dat op zich zorgt al voor extra bandenslijtage. Daarnaast zorgen enkele specifieke bochten er ook voor dat er heel wat bandenslijtage is. Als je dan weet dat Pirelli de twee zachtste bandencompounds uit haar gamme voorziet, dan weet je nu al dat we weer een spannend raceweekend tegemoet gaan.

“We reizen van Monaco naar Canada, twee van de spectaculairste races op de kalender,” zegt Paul Hembery in een voorbeschouwing op de GP van Canada. “Montreal is niet alleen een mooie stad en omgeving om een race te organiseren, het circuit op zich is eveneens fantastisch. De zachte en superzachte band zullen daar beter functioneren dan in Monaco, waar de rijders lagere snelheden haalden en daardoor ook de nodige problemen ondervonden om de juiste temperatuur in hun banden te krijgen.”

Het viel dan ook op dat heel wat rijders in Monaco zelfs op de superzachte bandencompound erg lange stints konden rijden maar Canada belooft een ander paar mouwen te worden.

“Dat zal in Montreal zeker niet mogelijk zijn, aangezien de bandenslijtage daar veel hoger zal zijn. De banden hebben daar in het verleden al meermaals een belangrijke rol gespeeld, zeker wanneer het regent. Dit alles had talrijke bandenwissels tot gevolg,” besluit Hembery.

Opnieuw spektakel in Canada na het treintje rijden in Monaco? Wij kijken er alvast naar uit, u ongetwijfeld ook!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België