Pirelli: “Vettel heeft geen voordeel gehaald uit bandentests”

14 juni 2017 — Volgens Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery heeft Sebastian Vettel geen voordeel gehaald uit zijn uitgebreide bandentests ter voorbereiding van het seizoen 2017.


Sebastian Vettel en Ferrari presteren dit seizoen opmerkelijk beter dan vorig jaar. Er werd een mooie stap vooruit gezet terwijl Mercedes dit jaar dan weer geregeld de nodige problemen ondervindt met de nieuwe bredere banden.

“Ja, Sebastian heeft veel testwerk verricht,” aldus Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery tegenover de officiële F1-website. “Het testwerk was erg intens en hij heeft ons enorm veel feedback gegeven. Dat was wat we wensten: toprijders die ons goede feedback gaven.”

Ook Mercedes en Red Bull werkten mee aan de bandentests met prototypebanden voor het seizoen 2017. Opmerkelijk was echter dat bijvoorbeeld Lewis Hamilton amper in actie kwam tijdens die bandentests.

De bandentests werden echter ‘blind’ uitgevoerd, zonder dat de teams en rijders wisten met welke bandencompound ze reden. Hembery betwijfelt dan ook dat Vettel uit de bandentests voordeel heeft gehaald.

“Hij wist niet wat hij aan het testen was, het was immers een zogenaamde ‘blinde’ test. Het kan hem misschien psychologisch geholpen hebben, maar ik betwijfel of hem het praktisch iets heeft opgeleverd.”

Hembery kwam in het interview ook terug op de problemen die Mercedes dit seizoen al heeft ondervonden met de banden. Volgens Hembery zijn de problemen bij Mercedes puur gerelateerd aan de temperatuur en aan sommige circuits.

“De problemen van Mercedes zijn gelinkt aan bepaalde circuits. In Barcelona verliep het goed en dat zal normaal ook in Silverstone en Spa het geval zijn.”

“Op de circuits met weinig grip hadden ze iets meer problemen. Ik ben er echter van overtuigd dat ze de problemen zullen oplossen naarmate het seizoen vordert,” besluit Hembery.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België