Pirelli vijf jaar langer in de Formule 1?

13 september 2013 — Volgens Telegraph Sport heeft de FIA een nieuw contract voor vijf jaar gesloten met bandenleverancier Pirelli. image

De deal werd echter nog door niemand officieel bekend gemaakt, maar de Britse krant meent er vrijwel zeker van te zijn dat alles in kannen en kruiken is. De nieuwe overeenkomst zou een looptijd van vijf seizoenen, en een geschatte waarde van vijftig miljoen pond hebben.

Jean Todt verklaarde afgelopen weekend in Monza dat alle teams, en Bernie Ecclestone, het liefst zouden verder gaan met Pirelli, ondanks alle kritiek die de Italiaanse bandenproducent dit seizoen al te verduren kreeg. Na het fiasco met meerdere klapbanden tijdens de Britse GP, werd er tijdens het raceweekend in Hongarije zelfs een nieuwe band geïntroduceerd.

Enkele weken geleden dook het gerucht over een mogelijke terugkeer van Michelin op, maar dit werd door Jean Todt in Monza naar de vuilnisbak verwezen. Nochtans beweerden enkelingen dat Todt, wegens zijn Franse nationaliteit, voorstander was van een terugkeer van Michelin, maar ook dat werd door de “kleine generaal” ontkend.

“Als alle neuzen in dezelfde richting wijzen, en ik start toch met een aanbesteding, dan zou men zeggen dat ik tegen Pirelli ben, om zo Michelin terug naar de Formule 1 te brengen.” zo reageerde Todt tijdens de Italiaanse GP.

Nu blijkt volgens Telegraph Sport echter dat het contract ondertekend is, maar dat er enkel nog een officiële mededeling van de FIA moet volgen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België