logo
 

Pirelli vindt oorzaak van lekke banden

24 augustus 2013 — Pirelli heeft de oorzaak ontdekt voor de klapbanden waarmee Sebastian Vettel en Fernando Alonso gisteren te maken kregen. image

De veroorzaker zou een metalen scherf zijn die zich aan de buitenkant van de kerbstones bevond bij het uitkomen van bocht dertien, al is Pirelli nog steeds bezig met het onderzoek, om eventuele andere oorzaken uit te sluiten.

Bij Fernando Alonso werden gisteren twee gaten ontdekt toen de Spanjaard met zijn Ferrari de pits binnenreed met een traag leeglopende band. Bij Sebastian Vettel verliep het echter een stuk spectaculairder. Het loopvlak van de rechterachterband van de Duitser scheurde immers meteen helemaal open vanaf de rand.

Ook bij andere wagens werden sneden ontdekt op de rechterbanden. Dit zou precies kloppen met de ligging van het stuk metaal dat Pirelli vond. De scherf werd intussen verwijderd om verdere problemen tijdens het verloop van het weekend te vermijden.

Meteen rezen op vrijdagavond opnieuw twijfels rond de veiligheid, maar Pirelli stelde de rijders meteen gerust door te zeggen dat deze problemen niet gelinkt kunnen worden aan de structurele problemen die de banden kenden in Silverstone.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëPirelliFernando AlonsoSebastian VettelFerrariRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië