logo
 

“Pirelli vond nog beschadigde banden tijdens GP van België”

25 augustus 2015 — Volgens Motorsport.com heeft Pirelli tijdens het raceweekend van de GP van België naast de klapbanden van Rosberg en Vettel nog verschillende andere beschadigde banden aangetroffen.


Een klapband tijdens de tweede oefensessie voor Nico Rosberg en een klapband voor Sebastian Vettel tijdens de race op zondag. De F1-teams en rijders maken zich zorgen, en daar lijken ze een goede reden voor te hebben.

Twee klapbanden tijdens een raceweekend, het komt niet vaak voor. Pirelli deed in een eerste reactie beide klapbanden af als twee compleet afzonderlijke en verschillende incidenten. Bij Rosberg zou een externe factor een snee in de band gemaakt hebben, bij Vettel zou het puur door de bandenslijtage veroorzaakt zijn.

De F1-piloten, met voorop Nico Rosberg en Sebastian Vettel, blijven echter aandringen op een grondig onderzoek en verdere maatregelen om een herhaling van de klapbanden te vermijden.

Volgens Motorsport.com zouden diverse bronnen bevestigd hebben dat er tijdens het raceweekend nog verschillende andere sneeën in banden zijn aangetroffen. Dat zou dan vooral na de oefensessies gebeurd zijn, waarna de teams hun banden moeten inleveren bij de Italiaanse bandenleverancier. De sneeën zouden zich vooral op de achterbanden bevonden hebben en het is niet meteen geweten waardoor ze veroorzaakt werden.

Pirelli zou vervolgens aan de FIA gevraagd hebben om extra maatregelen te nemen zodat de baan en de uitloopstroken vooraanvang van de race vrij van vuil en eventuele brokstukken waren.

Een mogelijke oorzaak van de sneeën in de banden zou zijn dat ze veroorzaakt werden door vuil en kleine scherpe brokstukken die naast de baan lagen. Er wordt daarbij onder meer gedacht aan de kerbstones bovenaan Eau Rouge. Heel wat rijders sneden daar links een deel vaan de bocht af, waardoor ze ietwat naast de baan kwamen en mogelijk vlijmscherpe onderdelen oppikten.

Voorlopig blijven de F1 en Pirelli echter in het ongewisse over de effectieve oorzaak van de sneeën en de klapbanden.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van BelgiëPirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië