logo
 

Pirelli voorziet teams in Austin van extra banden

12 november 2012 — Komend weekend vindt voor de eerste keer een F1-race plaats op het splinternieuwe Circuit of the Americas in Austin. Tijdens het raceweekend kunnen de teams alvast rekenen op een extra setje harde banden.

image
Een nieuwe F1-circuit vormt altijd een serieuze uitdaging voor de rijders en teams. Eerst en vooral moeten ze het nieuwe circuit leren kennen. Ze hebben uiteraard al heel wat werk in de F1-simulator verricht, maar hoe waarheidsgetrouw die vandaag de dag ook geworden zijn, toch blijft een F1-simulator anders dan het echte werk.

Pirelli voorziet de teams voor de F1-race in Austin van de harde en medium bandencompound. Het nieuwe circuit vormt echter een grote uitdaging, zowel voor de teams en de rijders als voor Pirelli zelf. Daarom kunnen ze op een extra setje banden rekenen.

“We zijn het gewoon om een stap in het onbekende te zetten,” aldus Paul Hembery. Ook vorig seizoen waren de meeste circuits voor ons compleet onbekend.”

“We hebben de harde en medium bandencompound gekozen omdat we denken dat het een erg veeleisend circuit is. Dat hebben we alvast geconcludeerd uit de stalen die we namen en de simulaties die we gedaan hebben.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België