logo
 

Pirelli: “Wij zijn altijd de onnozelaars”

25 augustus 2015 — De Italiaanse bandenleverancier Pirelli en Ferrari gaan in Monza voorafgaand aan de GP van Italië de zaken van afgelopen weekend 'uitpraten'. Een Italiaans onderonsje dus in Italië.


Sebastian Vettel kreeg tijdens de voorlaatste ronde van de GP van België een klapband. Vettel reageerde na afloop van de race furieus en ook Ferrari was niet te spreken over het feit dat Pirelli had voorspeld dat een bandenset 40 ronden zou meegaan, terwijl Vettel na 28 ronden een klapband kreeg.

Maurizio Arrivabene sprak duidelijke taal (Lees: Ferrari-teambaas: “Eenstopper was geen gek idee” maar hij liet tegelijkertijd ook verstaan dat hij geen spreekwoordelijke oorlog met Pirelli wil ontketenen.

In de F1-paddock heerst er ook ongerustheid aangezien de meesten niet zomaar willen aannemen dat de klapband van Vettel toe te schrijven was aan slijtage. Vervolgens kwamen er ook nog berichten dat Pirelli naast de problemen bij Rosberg en Vettel ook nog bij andere banden sneeën heeft aangetroffen (Lees: “Pirelli vond nog beschadigde banden tijdens GP van België”).

Pirelli verdedigde zich echter door te stellen dat het twee jaar geleden een maximaal aantal ronden voor een setje banden wou invoeren maar dat dit voorstel niet werd aanvaard (Lees: Pirelli bijt van zich af: “Ons voorstel werd genegeerd”)

“Wij zijn altijd de onnozelaars,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, tegenover Bild. “De ingenieurs pushen de wagens steeds dichter tegen de limieten aan en dat ten koste van de banden. We moeten nu nagaan of we een maximaal aantal ronden moeten invoeren voor iedere bandencompound.”

In Monza wil Pirelli echter samen met Ferrari rond de tafel gaan zitten en een aantal zaken uitpraten.

“Het is altijd onze bedoeling om een goede samenwerking met Ferrari te hebben. We zullen dan ook samen met hen rond de tafel gaan zitten en een oplossing vinden,” besluit Hembery.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België