Pirelli wil duidelijkheid over toekomst van de F1

08 augustus 2012 — Bandenleverancier Pirelli hoopt nog voor het eind van het seizoen duidelijkheid te krijgen over haar toekomst in de Formule 1.

image

“We willen graag blijven, maar dat is wel afhankelijk van de voorwaarden.” luidt het bij Pirelli.

Pirelli is sinds 2011 de enige bandenleverancier in de Formule 1 en heeft tot en met volgende jaar het recht om de banden te leveren in de koningsklasse van de autosport. Het is nu nog onduidelijk wat er in 2013 gebeurt maar de bandenfabrikant hoopt snel uitsluitsel te krijgen.

“De uiterlijke datum voor dit soort beslissingen staat op juni volgend jaar, maar dat is wel erg laat en we zouden graag voor het einde van het lopende seizoen al enige indicatie willen hebben van wat we in de toekomst kunnen verwachten”, vertelt Paul Hembery van Pirelli.

“Als de Formule 1 met ons door wil gaan en de plannen voor na 2013 niet al te veel veranderen blijft deze sport zeer interessant voor ons, want er zijn weinig andere sporten die zich op dat gebied kunnen meten met de Formule 1.”

De raad van bestuur van Pirelli is erg gelukkig met het huidige Formule 1 project maar dat kan natuurlijk nog wel veranderen, waarschuwt Hembery.

“De regels kunnen veranderen en de kosten kunnen toenemen, dus dat zijn dingen die we goed in de gaten moeten houden met het oog op de toekomst. Als we een nieuwe deal met de Formule 1 gaan maken zullen we daar dan ook afspraken over moeten houden. Zolang we echter voorwaarden kunnen afspreken die overeenkomen met de huidige afspraken, willen we ook na 2013 doorgaan.”

geschreven door Robin Mengerink

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image