Pirelli wil hoeveelheid ‘marbles’ verminderen

09 december 2013 — Tijdens het seizoen klaagden de rijders over de hoeveelheid 'marbles' die er van de banden van Pirelli kwamen en op de baan kwamen te liggen. De Italiaanse bandenfabrikant wil met het oog op het seizoen 2014 daaraan iets doen.

De ‘marbles’, de vele stukken rubber die van de banden vliegen en zo op het circuit belanden zijn gans het seizoen een bekommernis geweest van de rijders en teams. Ook Pirelli besefte reeds tijdens het seizoen dat er actie moet ondernomen worden om de hoeveelheid marbles te verminderen, maar eenvoudig is het niet om daar tijdens het seizoen iets aan te doen.

“De rijders hebben er zeker en vast commentaar op gegeven en we kunnen het begrijpen,” zei Paul Hembery van Pirelli tegenover Autosport.

Maar met het oog op het seizoen 2014 wil Pirelli er iets aan doen. Uiteraard heeft veel te maken met hoe zacht de band is en hoe sterk het circuit de slijtage van de banden beïnvloedt, maar toch wil ook Pirelli zelf enkele stappen ondernemen om de hoeveelheid marbles komend seizoen te verminderen.

“Het is dan ook iets waaraan we willen werken. Het is echter één van die dingen waaraan je tijdens het seizoen weinig kan doen,” verklaart Hembery de situatie waarin Pirelli het voorbije seizoen verkeerde. “We weten dat het overduidelijk gerelateerd is aan de slijtage. In sommige gevallen worden er echt stukken rubber van de band gereten. Zeker de supersoft en soft hadden bij momenten niet de duurzaamheid die we nodig hadden.”

“Je kan zien dat we tijdens sommige races bijna helemaal geen marbles hadden, vooral wanneer we de medium en harde band gebruikten, en wanneer we op circuits reden die minder bandenslijtage veroorzaakten. We werken er dan ook hard aan om dit te verbeteren. De algemene commentaar van de rijders luidde dan ook: ‘verminder de hoeveelheid marbles’,” besluit Hembery.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België