Pirelli zal nieuwe 2020-banden niet opdringen aan de F1-teams

26 november 2019 — De F1-teams staan na de laatste race in Abu Dhabi voor een cruciale bandentest op Yas Marina Circuit. Na de kritiek van de teams wil Pirelli te weten komen of de nieuwe 2020-banden die het ontwikkelde beter zijn dan de 2019-banden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Tijdens het raceweekend in Austin konden de F1-teams de nieuwe 2020-banden al eens testen tijdens een oefensessie. Het leidde tot heel wat negatieve reacties bij de rijders en de teams.

Inderdaad, niet de reacties waarop Pirelli gehoopt had, al waren er mogelijk wel verzachtende omstandigheden. Op vrijdag was het relatief koud in Austin, wat mogelijk de performance en het algemene gevoel in de wagen beïnvloedde.

Volgende week krijgen de teams na het raceweekend in Abu Dhabi een nieuwe kans. Die bandentest wordt cruciaal voor het 2020-rubber van Pirelli. Indien de teams zich dan, onder veel warmere en meer representatieve omstandigheden, negatief uitlaten over de nieuwe banden van Pirelli dan is de kans groot dat er in 2020 met de ‘oude’ banden wordt gereden.

“We willen de 2020-specificatie uitgebreid testen in Abu Dhabi,” aldus Mario Isola, de motorsportbaas van Pirelli, tegenover ‘Motorsport.com’.

“Na de test zullen we de data analyseren en de teams krijgen de mogelijkheid om voor andere banden te vragen indien 70 procent van hen dezelfde mening heeft.”

De kans bestaat dus dat we volgend jaar ondanks een jaar testwerk van Pirelli niet met de 2020-banden zullen racen.

“Indien die beslissing gebaseerd is op technisch bewijs dat de 2019-band om welke reden dan ook beter presteert dan de 2020-band dan hebben we er geen probleem mee om de 2019-band te behouden. Het is immers op zich een goede band.”

“Er is voor ons dan ook geen reden om tegen die beslissing te zijn maar we moeten uiteraard dan zien te begrijpen waarom we na een jaar testen tot dit resultaat komen. Dat is erg belangrijk voor de toekomst,” besloot Isola.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België