Pitmedewerker GP2 team in coma na ongeval

30 augustus 2009 — Een lid van de pitcrew van het GP2 team Trident racing diende gisteren te worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De 57-jarige Vasco Rossi wordt er in een kunstmatige coma gehouden.

De medewerker,Vasco Rossi, zou naar verluidt het pistool, dat dient om de wielen te bevestigen aan de wagen, tegen zijn hoofd hebben gekregen nadat een van de rijders te vroeg zou zijn vertrokken. De wagen sleurde een kabel mee, die op zijn beurt het wielpistool de lucht in slingerde en zo de man raakte.

Rossi werd meteen per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen maar is volgens de laatste persberichten nog steeds in levensgevaar. Een woordvoerder bevestigde ondertussen ook al het hele gebeuren en voegde daar aan toe dat Rossi pas over drie dagen uit zijn coma zal mogen ontwaken.

Verder werd ook GP2-rijder Stefano Coletti nog naar het ziekenhuis gevlogen nadat hij crashte tijdens de race. Coletti crashte in Eau Rouge en zou eveneens aan het hoofd geraakt zijn. Bij Coletti werden naast een shock geen verdere letsels aangetroffen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België