“Pitstops van McLaren moeten veel beter om succesvol te zijn”

07 november 2019 — Het McLaren F1 team moet haar pitstops verbeteren, dat beseft ook teambaas Adreas Seidl. Tijdswinst wordt immers niet alleen met de wagen geboekt maar ook in de pits.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Pitstops zijn een probleem bij McLaren. In Mexico moest Lando Norris na een probleem met één van de banden tijdens een pitstop opgeven. Maar ook wanneer het goed gaat verlopen de pitstops bij McLaren te traag. McLaren is bijna nooit bij de betere teams terug te vinden in de DHL Fastest Pitstop Award.

“De pitstops zijn zeker een aspect binnen ons team die veel beter moeten,” aldus Seidl tegenover ‘Crash.net’.

Volgens Seidl is het echter geen kwestie van simpelweg meer oefenen maar moet er ook op het vlak van infrastructuur vooruitgang geboekt worden.

“We moeten het raceteam helpen, de mecaniciens in het bijzonder, door het updaten van de hardware van de wagen alsook de uitrusting. Zo kunnen we er voor zorgen dat ze de pitstops sneller en betrouwbaarder kunnen uitvoeren.”

“Het is een project waaraan we zeer hard werken. Jammer genoeg vraagt dit heel wat tijd. Het is iets waaraan we werken om uiteindelijk beter te worden als team.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België