“Graag opnieuw meer grindbakken in de F1”

05 november 2016 — Bij Red Bull zijn ze niet te spreken over de willekeur die er momenteel in de F1 heerst op het vlak van bestraffingen. Bij Red Bull willen ze dan ook liever dat er opnieuw meer grindbakken rondom de circuits komen.


Er gaan steeds meer stemmen op om opnieuw meer grindbakken rondom de F1-circuits te leggen. De voorbije jaren verdwenen bijna al de grindbakken om er uitloopstroken in asfalt van te maken.

Bij een eventuele fout kwamen rijders vroeger in de grindbak terecht, wat tot tijdsverlies of zelfs een opgave leidde. Vandaag de dag wordt een bocht afgesneden of breed gegaan, waarna er tegen hoge snelheid verder wordt gereden.

“Ik ben een fan van grindbakken, ze zorgen voor een verschil,” aldus Ricciardo. “Wanneer je door een grindbak rijdt, zelfs wanneer je dat tegen een redelijke snelheid doet, dan heb je nog steeds heel wat rommel in je radiatoren, steentjes in je banden, dat is ook een soort van bestraffing.”

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat er op bepaalde plaatsen rondom circuits beter grindbakken gelegd zouden worden. Grindbakken zorgen er immers voor dat je daadwerkelijk bestraft wordt

“Je zou een grindbak kunnen plaatsen. Ofwel beland je in het grind en verlies je heel wat tijd, of je ligt uit de race,” aldus Horner. Men zou zoiets kunnen bekijken voor de eerste bocht in Mexico. Een grindbak is op dat vlak veel beter dan de grote uitloopstroken die er momenteel overal zijn.”

Bij Red Bull blijft er uiteraard ook heel wat frustratie over de bestraffing van Verstappen. Verstappen werd immers wel bestraft voor het afsnijden van de eerste bocht, terwijl Lewis Hamilton zich tijdens de start eveneens verremde, de bocht afsneed en als eerste gewoon zijn weg verder mocht zetten.

“Er blijft ruimte voor interpretatie. Waarom is het manoeuvre van Max anders dan dat van Lewis in Monte Carlo of Mexico?”

“Het wordt steeds overgelaten aan de interpretatie van de stewards. Wanneer er een grindbak ligt dan moet je er een prijs voor betalen,” vindt Horner.

Eerder liet Bernie Ecclestone reeds verstaan dat hij graag meer muren in de bochten zou plaatsen, zodat de rijders de limieten van de circuits beter zouden respecteren en er meer spektakel zou komen. Zomaar muurtjes of grindbakken plaatsen is volgens experts echter ook geen oplossing. Er zal dus nog geruime tijd gekibbeld worden over de inconsistentie bij de beslissingen van de stewards.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België