“Plannen voor F1-race in Londen zijn geen grap”

12 juli 2012 — De jongste weken is er veel te doen geweest rondom de plannen voor een eventuele F1-race in Londen. Sommigen vinden de plannen niet serieus en zeggen dat het sowieso op niets zal uitdraaien. Bernie Ecclestone reageert alvast door te stellen dat de plannen zeer concreet zijn.

Door menig insider en f1-fan werd er laconiek gereageerd op de plannen om in Londen een F1-race te organiseren. Volgens veel mensen was het gewoon een promotiestunt van Satander, de hoofdsponsor van de GP van Groot-Brittannië. Niets is minder waar volgens Bernie Ecclestone.

Volgens Ecclestone zou een F1-race doorheen de straten van Londen zelfs al mogelijk kunnen zijn in 2013. Op zich een erg merkwaardige stelling, zeker als je weet dat Ecclestone onlangs zijn twijfels had over de F1-race in New York. Ecclestone vreest immers dat ze daar niet op tijd klaar zouden geraken, laat staan dat ze in Londen het op tijd klaar zouden krijgen indien men nu nog van nul moet beginnen.

“We gaan verder met dit project, het is geen grap. Het is voor de volle honderd procent zeker geen grap,” zegt Ecclestone.

Aanvankelijk was de video die Santander maakte over een hoe een F1-race doorheen de straten van Londen er zou kunnen uitzien gewoonweg een promotiestunt voor de GP van Groot-Brittannië in Silverstone.

Ecclestone kreeg het idee twee à drie maanden geleden te zien. Volgens hem vond men het toen gewoon een opwindend idee en een leuke promotie voor de F1-race in Silverstone.

“Ik dacht bij mezelf dat het inderdaad iets mooi was. Plots werd ik de drijvende kracht achter het project,” aldus Bernie Ecclestone.

Voor één keer zou bij Bernie geld zelfs op de tweede plaats komen en wil hij absoluut een F1-race doorheen de straten van Londen. En we weten uit het verleden dat Bernie Ecclestone zo lang blijft volhouden tot iets er ook komt. Denk maar aan de droom van Ecclestone om F1-bolides te zien rijden met in de achtergrond de skyline van New York

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België