logo
 

Pole nummer 44 voor Lewis Hamilton

06 juni 2015 — Lewis Hamilton was opnieuw de snelste tijdens de kwalificatie van de Grote Prijs van Canada in Montréal. Hij was drie tienden sneller dan zijn teamgenoot Nico Rosberg.

image
Lewis Hamilton reed vandaag naar zijn vierenveertigste polepositie van zijn carrière. Een hele speciale zo vertelde de Brit na afloop.

“Een geweldig gevoel.” zo beschreef Hamilton het rondje dat hem de pole bezorgde. “Ik heb mijn eerste GP hier gewonnen in 2007 en om dan terug te komen en mijn vierenveertigste polepositie te veroveren is heel speciaal.” Hamilton rijdt, sinds de nummerkeuze vorig jaar vrij werd gekozen, met het nummer 44, het nummer dat hij ook in de karting gebruikte.

“Mijn eerste ronde in Q3 was goed, maar kon beter. De tweede poging begon slecht, maar toen reed ik een goede eerste ronde. Er zat een hele goede tijd in de wagen en ik ben er blij meer, zeer blij. Het team heeft ook weer goed werk geleverd om mij en Nico (Rosberg) op de eerste rij te zetten.”

“Ferrari heeft zijn tempo ook weer opgedreven, maar ik denk dat wij als team onze snelheid hebben gehouden en we proberen nog te verbeteren op sommige vlakken. Zij zullen misschien een beter tempo hebben in de race, maar misschien ook meer bandenslijtage.”

Toch weet Hamilton ook dat in Canada nog veel kan gebeuren tijdens de race. Vorig jaar kreeg hij samen met zijn teamgenoot nog af te rekenen met pech tijdens de race. “Wat het morgen zal brengen is nog een vraag. Het is niet ons beste weekend tot nu toe, maar we hebben nu de basis al gelegd voor een overwinning.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België