Pole van Vettel is er een voor het ganse team

21 april 2012 — Sebastian Vettel pakte vandaag onverwacht de polepositie voor de grote prijs van Bahrein. Hij draagt zijn eerste startplaats op aan zijn team, want het is een kleine verrijzenis van Red Bull, dat in de vorige races niet al te best presteerde.

image

Al in de vrije trainingen vonden we beide Red Bull’s meer naar voor dan in de afgelopen raceweekends. En ook teammaat Mark Webber deed het goed met een derde startplek.

“Het voelt geweldig. Dit is eentje voor heel het team.”” vertelde Vettel achteraf. “De start van het seizoen was niet gemakkelijk voor ons. We hebben dan ook hard aan de wagen gewerkt. Hier en daar hebben we wat veranderd om toch wat beter te worden. De mannen hebben weinig slaap gehad tijdens de laatste raceweekends. In China was het een moeilijke race en hier hebben ze ook niet veel geslapen. Ik ben dus heel gelukkig.”

“We zijn alletwee een goed resultaat verschuldigd aan het team. De wagen was geweldig dit weekend. In Q1 en Q2 ging het niet heel goed, maar op het einde kon ik echt over het circuit scheuren.”

Vettel rijdt dit weekend voor het eerst met de nieuwe uitlaat. Vorige week liet de Duitser nog weten dat hij die liever niet op de wagen had tijdens de kwalificaties en de race. Webber reed in China al wel met de nieuwe uitlaat op zijn Red Bull.

“Ik was in de eerste twee races niet tevreden met de balans van de wagen. Daarom besloten we in China om terug te grijpen naar de originele wagen. Mark wou wel verder gaan met die wagen. We zagen dat elk van de packages hun voordeel hadden. Zo kwamen we tot een nieuwe bolide. Dat heeft ons dit weekend geholpen. Wat de afstelling betreft is het wel moeilijker dit jaar om met de banden te werken.”

“De race zal altijd moeilijk worden en er kan vanalles gebeuren. We zij redelijk agressief opgesteld en in de race zou dat tot zijn recht moeten komen. In de afgelopen races bleek ons racetempo redelijk constant te zijn. Nu ben ik toch nog veel meer tevreden met het gevoel dat ik heb in de wagen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België