“Pole verloren in eerste sector”

06 juli 2013 — Sebastian Vettel werd voor eigen publiek verslagen voor de polepositie door Lewis Hamilton. image

De Brit was tijdens zijn ultieme ronde een tiende sneller dan Vettel. De drievoudige wereldkampioen wist nog nooit te winnen in zijn thuisland, maar kijkt met vertrouwen uit naar de race van morgen.

“Om te beginnen wil ik Lewis feliciteren. Het was erg spannend, en hij heeft fantastisch werk verricht. Ik had wat tijd goed te maken, nadat ik wat verloren had in de eerste sector. Uiteindelijk lukte dat niet meer. Onze achterstand is echter niet meer zo groot als in Silverstone, en ik heb dan ook vertrouwen voor de race morgen.”

Vettel kon nog nooit de GP van Duitsland winnen, en er lijkt ook een soort juli-vloek te rusten op de jonge Duitser, omdat hij nog nooit een race kon winnen in de maand juli. Eerder deze week vertelde Vettel echter niet te geloven in een vloek, en vol voor de overwinning te willen gaan op de Nürburgring. Vorige week moest de regerende wereldkampioen nog noodgedwongen zijn Red Bull parkeren, door een probleem met de versnellingsbak. Vettel laat het hoofd echter nog niet hangen.

“Vandaag kwamen we te kort voor de polepositie, maar tijdens de race zou het toch een stuk beter moeten gaan.” verklaarde Vettel na de kwalificaties.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België