Porsche, Aston Martin en Lamborghini vanaf 2021 in de F1?

01 december 2017 — Ross Brawn heeft zijn pijlen gericht op drie nieuwe autoconstructeurs met het oog op de toekomst.


De namen van Porsche en Aston Martin gingen al langer rond in de paddock maar Ross Brawn droomt van meer. De Brit laat weten dat ook Lamborghini hoog op het verlanglijstje staat.

Op dit moment is het kostenplaatje vaak een struikelblok om nieuwe merken naar de Formule 1 te lokken maar Brawn hoopt dat te kunnen oplossen met de nieuwe regelgeving vanaf 2021. De techniek moet simpeler worden en de ontwikkelingskosten moeten drastisch naar omlaag.

“Ik kan je verzekeren dat we met de huidige power unit geen interesse zullen wekken van nieuwe merken om in te stappen,” aldus Brawn. “We moeten het simpeler en goedkoper maken en weer een omgeving scheppen die aantrekkelijk is voor hen.”

“Er moet in de toekomst meer controle komen op het gebruikte budget,” laat de Brit weten in een interview met ‘Sky.’ We willen dat het beste team wint maar we willen niet dat er een kloof van twee tot drie seconden is tussen de teams.”

“In 2021 zullen we mooie bolides hebben waarmee het mogelijk zal zijn om tegen elkaar racen. We hebben de mogelijkheid om te beginnen op motorisch vlak en we zullen lessen trekken uit het verleden, zo kunnen we herdefiniëren wat we in de toekomst willen.”

Motoren met meer cilinderinhoud zoals in het verleden hoeven we niet meer te verwachten. Krachtbronnen met acht, tien of zelfs twaalf cilinders behoren definitief tot het verleden.

“Dat vinden we een stap te ver, we moeten ook de investering respecteren die de constructeurs in de huidige V6-krachtbronnen gedaan hebben,” besluit Brawn.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Liberty Media

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België