“Porsche denkt concreet na over F1-deelname vanaf 2021”

24 april 2018 — Volgens voormalig F1-piloot Gerhard Berger ambieert Porsche om vanaf 2021 deel te nemen aan de Formule 1.

Een bericht gedeeld door Porsche (@porsche) op

De geruchtenmolen rondom een mogelijke deelname van Porsche aan de Formule 1 schakelt opnieuw een versnelling hoger nu Gerhard Berger meent dat Porsche wel degelijke plannen heeft om vanaf 2021 eventueel deel te nemen aan de Formule 1.

Een eventuele deelname vanaf 2021 zou niet geheel als een verrassing komen. Er zijn al langer geruchten dat Porsche, dat deel uitmaakt van de Volkswagen Groep, maar de plannen zouden naar verluidt steeds concreter worden.

“Porsche denkt erover na om in 2021 in de Formule 1 te stappen,” aldus Berger tegenover ‘Auto Bild’. “Ze wachten gewoonweg op het nieuwe motorreglement dat normaal in mei wordt gepubliceerd. Vervolgens zullen ze een beslissing nemen.”

Eind november 2017 raakte reeds bekend dat ondanks het stopzetten van het WEC-programma, er nog steeds een dertigkoppig team actief blijft in Weissach. Mogelijk wordt daar dus gewerkt aan de ontwikkeling van een Porsche F1-motor. In afwachting van een mogelijke deelname aan de Formule 1 zal Porsche vanaf 2019 deelnemen aan de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image