Porsche met Formule 1 plannen?

18 oktober 2012 — Auto Motor und Sport berichtte deze week dat de VW-groep, waar Porsche deel van uitmaakt, plannen zou hebben om de Formule 1 binnen te treden. Porsche zelf ontkent echter ...

Porsche is de laatste maanden uitzonderlijk druk bezig volgens het Duitse magazine. In Weissach werd een eersteklas windtunnel gebouwd, en er werd nieuw personeel aangeworven. Een groot deel hiervan komt uit de Formule 1. Het gerucht gaat dat Porsche zich als motorleverancier zou binden aan Sauber of McLaren, want een aantal piloten bracht de laatste tijd vele uren door in de simulator van McLaren, en één van de ingenieurs die naar Porsche gehaald werd is Urs Kuratle, die van Sauber overkomt.

Porsche zelf ontkent alle geruchten, en zegt dat ze in Le Mans, en het World Sports Car Championship willen rijden. Van plannen voor de Formule 1 zou niets kloppen. Volgens het Duitse sportwagenmerk heb je personeel nodig uit de top van de autosport om je ambitie waar te maken, en dus zijn ze ook binnen de Formule 1 gaan uitkijken.

De geruchten gaan al een tijdje rond in de paddock. Porsche zou naar de F1 komen in 2014, wanneer de V6-motoren hun intrede doen. Het zou de bedoeling zijn om eerst als motorleverancier deel te nemen, om daarna met hun eigen team te beginnen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België