logo
 

Preview: De GP van Bahrein, kwestie van gewenning

04 april 2014 — Twee races achter de kiezen en komend weekend al de derde. Het nieuwe F1 seizoen is al niet meer zo nieuw, maar echt gewend zijn we er nog niet aan.

image

Onnodig te zeggen dat het geluid daar voor het grootste gedeelte tussenzit, al leek de tweede race op dat vlak al wat beter mee te vallen. Je geraakt er beetje bij beetje wel aan gewend. Maar het oude blijft ongetwijfeld toch de voorkeur genieten.

Ook bij Ferrari baas Montezemolo blijkbaar want hij is van plan de komende dagen wat aan de boom te gaan schudden. Er zijn wat vergaderingen gepland in Bahrein met de bonzen uit de sport en de FIA. Hij had Formule 1 intussen al omgedoopt tot ‘Formula Noia’. Noia dat niet ‘nieuw’ betekent, maar wel saai, vervelend. De nieuwe regels zinnen hem niet en daar zit dan de achterstand ten opzichte van Mercedes dan waarschijnlijk voor iets tussen.

En dus weet je ook al dat Mercedes er alles aan zal doen om elke verandering in de reglementen tegen te houden die hun voordeel op de piste zou in gevaar brengen. Ze mogen dan wel een vrij comfortabele positie hebben op de baan, er zal de komende weken een klein leger over de woestijnduinen trekken die hen in het vizier nemen. Tegen eind juni zou er een akkoord moeten zijn over de regels van 2015.

image

Maar voorlopig terug de focus op de piste. Aan de hitte overdag zijn de piloten dus misschien al wat gewend geraakt na een weekje Maleisië. Toch zal het racen bij het vallen van de nacht nog wat aanpassing vragen. Bahrein zal voor het eerst een avondrace zijn en daarvoor heeft het overal op het circuit grote verlichtingspalen neergepoot. Een zicht waar ook de fans misschien nog wat aan moeten wennen.

Toch zal Barhein waarschijnlijk niet veel verassingen opleveren. Als je de resultaten van de testsessie net voor de start van het seizoen bekijkt, dan zal daar hoogst waarschijnlijk niet veel verschil op zitten. De afgelopen twee races hebben immers al duidelijk laten blijken dat zeker in de beginfase van dit kampioenschap, Mercedes het te kloppen team zal zijn. Iets waar andere teams of fans dan misschien weer aan gewend moeten geraken.

We zagen dan wel Vettel die in de kwalificaties om de hoek kwam kijken en ook nog eens op het podium mocht staan, de manier waarop Mercedes en Hamilton de race onder controle hadden, voorspelt weinig goed voor een spannend duel aan de kop. Of het zou tussen Hamilton en Rosberg moeten zijn. Dat is waar sommige teams intussen op beginnen hopen.

Een twist tussen de twee piloten bij Mercedes zou anderen de kans kunnen geven hiervan te profiteren. Toto Wolff beseft dat als geen ander en heeft ook al te kennen gegeven dat de onderlinge strijd wel eens wat heviger kunnen worden als het kampioenschap vordert.

image

Maar waar we dit weekend in Bahrein ook wel naar uitkijken, is de start van het GP2 kampioenschap. Daar komt immers landgenoot Stoffel Vandoorne uit voor het ART Grand Prix team. Aangezien het kampioenschap al voor veel piloten een opstap naar de Formule 1 is geweest, zijn wij uiteraard zeer benieuwd naar zijn prestaties. Stoffel komt ook nog volgende week in actie tijdens de testsessies voor Mclaren.

Weet alvast dat je dit weekend dus niet vroeg uit de veren moet voor de start van de race. De groene lichten gaan pas uit wanneer de nachtverlichting aangaat, zes uur ‘s avonds Belgische tijd. We hopen dat de race ons wakker kan houden!

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België