Preview: de GP van Groot-Brittanië: Veel beweging in de paddock

04 juli 2014 — Met de wereldbeker voetbal op volle toeren en de mooie prestaties van de Rode Duivels, zouden we bijna vergeten dat er komend weekend ook nog een race op het programma staat. Silverstone ontvangt dit weekend de GP van Groot –Brittanië. Race 9 van het kampioenschap en bijna halfweg.

Er is geen enkele reden om eraan te twijfelen dat Mercedes in de problemen zou kunnen komen in Silverstone. Op de baan is er dan ook weinig verandering in zicht. Naast de baan valt er tegenwoordig echter heel wat meer te beleven.

image

Het voornaamste nieuws kwam van Caterham dat door teambaas Tony Fernandes per direct verkocht werd. Het team is nu in handen van een Zwitsers-Arabisch consortium, maar namen zijn er niet vrijgegeven. Het doet nogal wat wenkbrauwen fronsen bij andere teams over wie hier nu de touwtjes in handen heeft. Officieel wordt het team geleid door Collin Kolles, Manfredi Ravetto en zelfs ex-piloot Christijan Albers zou een rol spelen. We zijn benieuwd hoe dit verhaal zich in de toekomst verder ontwikkelt.

En we zijn bijna halverwege het seizoen, wat betekent dat de geruchtenmolen bij de piloten op gang begint te komen. Zo zou Jenson Button moeten beginnen vrezen voor zijn stoeltje. McLaren lijkt niet gehaast de Brit zekerheid te geven over zijn toekomst. Hetzelfde verhaal bij Ferrari waar er al langer gespeculeerd wordt over het zitje van Raikkonen. Opvolgers zijn er nog niet in zicht, maar de Fin werd deze week wel in Maranello verwacht voor een gesprek met Ferrari bonzen Di Montezemolo en Mattiaci. Officieel om met de ingenieurs te zien waar er nog verbeteringen mogelijk zijn en om kennis te maken met de wagen van 2015.

image

Een andere verassende speculatie is de terugkeer van Alonso naar McLaren. Het wordt zoals steeds afgedaan als nonsens, maar het is ook al langer bekend dat de Spanjaard niet meer zo tevreden is bij Ferrari. Zijn doel was om er op zijn minst nog een aantal wereldtitels bij te doen maar het zit er ook dit jaar weer niet in. Misschien krijgen we wel een eerste vrouw als titularis bij een van de teams want op vrijdag mag Susie Wolff de eerste vrijdagsessie rijden voor Williams. Noorderbuur Robin Frijns vervangt Kobayaschi in dezelfde sessie.

Over voorspellingen van beterschap blijven de meeste teams en piloten heel vaag. Renault zegt dat ze opnieuw sneller zullen zijn in Silverstone. De achterblijvers zoals Lotus hopen dat ze opnieuw in de punten kunnen eindigen, maar we vragen ons af of ze niet eerder de vrees hebben dat het geld zich begint terug te trekken met deze slechte resultaten en ze hetzelfde lot ondergaan als Caterham. Geld dat ze ook dringend nodig hebben in Monza want naar verluidt wil Bernie Ecclestone geen nieuw contract met het circuit na 2016 onder dezelfde voorwaarden. Het geld zorgt ervoor dat niets nog heilig is in de F1.

image

Maar eerst dus nog de race op zondag. Hamilton hoopt uiteraard om voor eigen publiek te kunnen zegevieren. Opnieuw eindigen achter Rosberg, voor de vierde maal op rij, zou niet enkel op eigen bodem pijn doen, ook mentaal zal een kleine tik uitgedeeld worden. We zullen ons dus waarschijnlijk eerder moeten afvragen wie het podium mag vervolledigen. Toro Rosso is de eerstvolgende in de stand die nog geen podiumplaats kon behalen. Wie weet … misschien als de regen ons een onvoorspelbare race zou kunnen voorschotelen want een bui is helemaal niet uitgesloten. Er was al heel wat actie naast de baan, nu nog op de baan. Afspraak zondag 14u.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België