logo
 

Preview: GP van Amerika: Hamilton wereldkampioen?

19 oktober 2018 — Lewis Hamilton en Sebastian Vettel maken zich klaar voor wat de beslissing zou kunnen zijn in hun hevige strijd om het kampioenschap, dit weekend tijdens de GP van Amerika in Texas.


Na de GP van Japan, één van de klassiekers van de Formule 1, is het nu tijd voor de GP van Amerika, een moderne klassieker. Het ‘Circuit of the Americas’ staat pas sinds 2012 op de kalender, maar werd al snel één van de favorieten bij fans en rijders.

Het werd ook al snel een speeltuin voor de leider in het kampioenschap, Lewis Hamilton, een factor die cruciaal kan zijn voor de komende editie. Hamilton won er al vijf keer, terwijl Vettel er één keer won.

De Brit moet het op zondag met acht punten beter doen dan Sebastian Vettel, dan wordt hij voor de vijfde keer wereldkampioen. Zal de strijd in Texas beslist worden? Of slaat Vettel er in om “het onmogelijke waar te maken”, naar de woorden van zijn teambaas bij Ferrari, Maurizio Arrivabene. Hieronder is mooi samengevat hoe Vettel de strijd om het kampioenschap uit kan stellen tot de GP van Mexico:

Als het circuit van Spa Francorchamps ons één ding leert, dan is het wel dat rijders ervan houden om te racen met hoogteverschillen. De architecten van het circuit in Texas hebben dat zeker met zich meegenomen toen ze een rollercoaster maakten van een circuit.

Het circuit bestaat uit verschillende beste gedeeltes van andere circuits, met elementen van Suzuka, Silverstone, Hockenheim, Istanbul en Bahrein. Maar het grootste kenmerk van dit circuit is de eerste bocht, een stijle heuvel gevolgd door een korte linkerbocht en een trechter tijdens de start van de race.

De zachte, superzachte en ultrazachte banden worden dit weekend voorzien door Pirelli.

Het wordt een wisselvallig weekend in Texas, met de meeste regen verwacht op vrijdag en zaterdag. De temperatuur klimt niet hoger dan 20 graden.

Tijdsschema GP van Amerika (Belgische tijd):
- Vrijdag 19 oktober 17:00 - 18:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 19 oktober 21:00 - 22:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 20 oktober 20:00 - 21:00: Derde vrije training
- Zaterdag 20 oktober 23:00 - 00:00: Kwalificatie
- Zondag 21 oktober 20:10: Race

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België