Preview: GP van de USA: wordt Hamilton nu al wereldkampioen?

23 oktober 2015 — Nadat Mercedes twee weken geleden in Rusland wereldkampioen werd bij de constructeurs, kan Mercedes dit weekend in Amerika nog een wereldkampioenschap winnen. Lewis Hamilton kan in Austin, Texas namelijk zijn derde wereldtitel behalen.

image
Het mag duidelijk zijn: Lewis Hamilton wordt wereldkampioen. Er zou nog een mirakel moeten gebeuren mocht Sebastian Vettel of Nico Rosberg toch nog Hamilton bijbenen.  De vraag is alleen: wanneer wordt de Brit voor de derde keer in zijn loopbaan wereldkampioen? De wereldkampioen van 2008 en 2014 kan zijn derde wereldtitel dit weekend reeds behalen in Amerika.

Het beste scenario voor Lewis Hamilton om wereldkampioen te worden is de volgende: Hamilton wint en Vettel wordt geen tweede. Voor de andere mogelijke scenario’s, klik hier.

De titelstrijd kan dus mogelijk beslist worden in Austin, Texas. De Formule 1 strijkt al voor de vierde keer neer in Amerika om te racen op het Circuit of The Americas. Hoewel het nog een recent circuit is, is het toch geliefd onder de rijders. Het circuit kent een lang recht stuk, maar heeft ook enkele technische stukken. De eerste sector wordt gekenmerkt door zijn ‘Suzuka gelijkende’ S-bochten. De laatste sector bevat dan weer een aantal negentig graden bochten gevolgd door een snelle bochtencombinatie.

Vorig jaar won Lewis Hamilton de GP van Amerika voor zijn teamgenoot Nico Rosberg. De eerste editie van de GP van Amerika werd ook gewonnen door de Brit. Sebastian Vettel won twee jaar terug.

Pirelli heeft ervoor gekozen om de zachte en medium banden mee te nemen naar Texas.

Maar het ziet er naar uit dat we de regenbanden dit weekend ook zullen zien. Er wordt immers het hele weekend lang regen voorspeld. De temperaturen kunnen wel opklimmen tot dertig graden.

Tijdsschema GP van de USA (Belgische tijd):
- vrijdag 23 oktober 2015 17:00 - 18:30: Eerste vrije training
- vrijdag 23 oktober 2015 21:00 - 22:30: Tweede vrije training
- zaterdag 24 oktober 2015 17:00 - 18:00: Derde vrije training
- zaterdag 24 oktober 2015 20:00 - 21:00: Kwalificatie
- zondag 25 oktober 2015 20:00: Race*

* Let op: de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok in België een uur teruggedraaid (wintertijd)!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België