Preview: GP van Bahrein

17 april 2015 — Nadat er vorig weekend nog geracet werd in China, wordt er dit weekend gereden in Bahrein. Het wordt de eerste nachtrace van het seizoen voor de rijders, wat toch altijd voor een extra dimensie zorgt. Wordt het opnieuw Mercedes die aan het langste eind trekt en zal Vettel opnieuw het podium vervolledigen? Of krijgen we toch eens een ander podium? Elke Formule 1-fan hoopt in ieder geval dat het een even spannende race wordt als vorig jaar. Toen streden Lewis Hamilton en Nico Rosberg tot het einde om de overwinning.

image
Er werd vaak gespeculeerd dat er een race zou komen in het Midden-Oosten. Caïro, Qatar, Dubai en verder hadden graag met de eer gelopen. Uiteindelijk was het Bahrein in 2004 die de race mocht organiseren. Opnieuw is het circuit getekend door Hermann Tilke. Politieke onrust in Bahrein zorgde ervoor dat de race in 2011 niet doorging.

Het circuit is 5 412 meter lang. Op zondag zullen er dus 57 ronden gereden worden. Er zijn twee DRS-zones. Het rechte stuk langs start en finish mag hiervoor gebruikt worden. Het lange stuk tussen bocht tien en elf wordt ook aangesteld als DRS-zone, ook al zagen we vorig jaar dat dit rechte stuk vrij kort was om in te halen met DRS.

Vorig jaar zaten veel toeschouwers op het puntje van hun stoel. In het begin leek het een saaie race te gaan worden, maar uiteindelijk streden Lewis Hamilton en Nico Rosberg om de overwinning. Er werden een aantal felle duels tussen de twee Mercedes rijders uitgevochten, maar Hamilton en Rosberg konden het wel proper houden. Er moest uiteindelijk iemand winnen. Lewis Hamilton won de strijd, Nico Rosberg werd tweede en Sergio Pérez werd verrassend derde.

Dit jaar heeft Mercedes opnieuw een grote kans om met de overwinning naar huis te gaan. Ferrari hoopt dat het gat met Mercedes kleiner is dan vorige week in China. Ook Williams hoopt dat ze eindelijk eens het ware potentieel van hun wagen kunnen laten zien en de strijd met Mercedes en Ferrari kunnen aangaan.

Red Bull en Toro Rosso daarentegen kregen het nieuws van Renault dat de problemen met de krachtbron nog niet verdwenen zijn. De Renault krachtbron zou dus opnieuw voor problemen kunnen zorgen voor hen.

Bij Honda loopt het in stijgende lijn. Vorig weekend bleek dat het wel snor zat met de betrouwbaarheid. Daarom koos het team om voor dit weekend het vermogen van de krachtbron wat op te voeren. Zo probeert Honda aansluiting te maken met het middenveld.

Vorig jaar zagen we dus een mooie strijd tussen Hamilton en Rosberg. Vorig weekend zagen we dan weer dat Rosberg wat geprikkeld was. Hij miste maar net de polepositie en liet dat ook merken over de boordradio: “Komaan jongens!”. Hamilton won in China, maar volgens Rosberg hield de Brit hem op waardoor de Duitser niet meer om de overwinning kon strijden omdat Vettel te dicht bij Rosberg kwam. Tijdens de persconferentie liet Rosberg blijken dat hij niet tevreden was over de daden van Hamilton. Hamilton besloot niet te reageren op het verwijt van Rosberg, wat wel eens een slimme zet zou kunnen geweest van de regerende wereldkampioen. Mercedes kwam na de race met het bericht dat alles is opgeklaard tussen zijn rijders.

Nico Rosberg is dus gebrand om te winnen. Hij liet reeds weten dat hij wat meer uit zichzelf zal moeten halen om Hamilton te kunnen verslaan. We zullen Rosberg dus in de gaten moeten houden, want de tijd begint toch wel te dringen voor Rosberg.

Pirelli kiest ervoor om de medium en zachte banden mee te nemen naar de woestijn van Bahrein.

Het is niet verrassend dat er geen regen wordt voorspeld in Bahrein. Overdag klimmen de temperaturen naar de dertig graden. ‘s Avonds, wanneer de race verreden wordt, zal het zo’n vijfentwintig graden zijn in Bahrein.

Tijdsschema, Belgische tijd:
    - vrijdag 17 april 13:00 - 14:30: eerste vrije training
    - vrijdag 17 april 17:00 - 18:30: tweede vrije training
    - zaterdag 18 april 14:00 - 15:00: derde vrije training
    - zaterdag 18 april 17:00 - 18:00: kwalificatie
    - zondag 19 april 17:00: race

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België