logo
 

Preview: GP van België

26 augustus 2016 — Eindelijk is het zover, het hoogtepunt van het jaar voor elke Belgische F1-fan: de GP van België. Fans en rijders kijken reikhalzend uit naar de race op het circuit van Spa-Francorchamps.


De eerste race na de zomerpauze wordt traditiegetrouw in België afgewerkt op het circuit van Spa-Francorchamps. Het is dé belangrijkste Grote Prijs voor ons, Belgische F1-fans, maar staat ook op nummer één bij heel wat teams en rijders. De GP van België is enorm populair bij iedereen met een hart voor autosport, door bochten zoals Eau Rouge en Blanchimont. Het tweede deel van het seizoen start met Lewis Hamilton op kop van het kampioenschap. Nico Rosberg volgt op negentien punten. We kunnen wel zeggen dat de strijd om het kampioenschap tussen de Mercedes-rijders zal gaan, tenzij er nog verrassende dingen gebeuren…

Het circuit van Spa-Francorchamps is 7 004 meter lang en is het langste circuit op de kalender. Het circuit tussen de heuvels en bossen van de Ardennen speelt een belangrijke rol door de wisselende weersomstandigheden. Dit weekend wordt prachtig weer voorspeld, hoewel een bui altijd om de hoek schuilt in Spa. Op zondag zullen we door de lengte van het circuit slechts 44 ronden afleggen.

Eau Rouge, Blanchimont, Pouhon, Les Combes, La Source, het zijn allemaal wereldbekende bochten. Deze tot de verbeelding sprekende bochten zorgen voor het iconische beeld van Spa-Francorchamps. Het circuit wordt gekenmerkt door vele snelle bochten en rechte stukken. Langs start en finish en de Kemmel Straight mag het DRS-systeem gebruikt worden.

Vorig seizoen werd de GP van België gereden in warm en zonnig zomerweer. Mercedes scoorde opnieuw een één-twee. Lewis Hamilton won, gevolgd door Nico Rosberg. Romain Grosjean mocht verrassend genoeg mee op het podium. Verder was de GP van België 2015 spannend door het inhaalmanoeuvre van Max Verstappen voorbij Felipe Nasr in Blanchimont en de klapband van Sebastian Vettel op de Kemmel Straight.

Dit weekend belooft een Oranje feestje te worden. Onze noorderburen worden massaal verwacht in Spa. Max Verstappen deed het het voorbije jaar goed in de Ardennen en wil dit weekend zijn volk maar al te graag een cadeau geven. Door de gridstraf van Lewis Hamilton heeft Max Verstappen in ieder geval al meer kans.

Daarnaast is het uitkijken naar het debuut van Esteban Ocon bij Manor. Hij kreeg de voorkeur op Rio Haryanto, nadat die laatste het geld niet meer bij elkaar kreeg om het seizoen bij Manor af te werken.

Voor de GP van België kiest Pirelli voor de medium, zachte en superzachte banden.

Het belooft een warm en zonnig weekend te worden in Spa. Alle dagen stijgt de temperatuur tot dertig graden en de kans op neerslag is miniem.

Tijdsschema GP van België:
- Vrijdag 26 augustus 10:00 - 11:30: eerste vrije training
- Vrijdag 26 augustus 14:00 - 15:30: tweede vrije training
- Zaterdag 27 augustus 11:00 - 12:00: derde vrije training
- Zaterdag 27 augustus 14:00 - 15:00: kwalificatie
- Zondag 28 augustus 14:00: race

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België