Preview: GP van België

25 augustus 2017 — Na vier lange weken van zomerpauze is het eindelijke zover: de GP van België op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps.


Dit weekend staat onze thuisrace op de kalender. De GP van België is de eerste race na de zomerpauze, waardoor de rijders uitgerust aan het weekend beginnen. En dat zal nodig zijn, aangezien het circuit van Spa-Francorchamps een echt racecircuit is. Het circuit wordt gekenmerkt door de vele snelle bochten tussen de bossen van de Ardennen. Door het nieuwe reglement zullen deze snelle bochten nog iets sneller genomen worden als de voorbije jaren, wat het alleen maar spectaculairder maakt.

Spa-Francorchamps is het langste circuit op de kalender. Door het 7 004 meter lange circuit worden er slechts 44 ronden gereden op zondag. Er zijn opnieuw twee DRS-zones: langs start en finish en op de ‘Kemmels Straight’ na Eau Rouge en Raidillon.

Dit weekend zullen de wegen naar Spa vol lopen voor twee rijders: Stoffel Vandoorne en Max Verstappen. Het wordt de eerste GP van België voor Stoffel Vandoorne, die net bevestigt is bij McLaren voor 2018. Maar ook de Nederlanders zullen de grens oversteken om hun rijder, Max Verstappen, aan te moedigen. Voor beide rijders zal er echter een stunt nodig zijn om een positief resultaat neer te zetten. Max Verstappen mikt op het podium, maar zal zijn Red Bull dat toelaten? En Stoffel Vandoorne moet helemaal achteraan het pak starten met een gridstraf van 35 plaatsen. Wat kan de jonge Vlaming voor eigen publiek? Het zijn twee vragen die vele toeschouwers zullen bezighouden.

Maar de koning van Spa-Franchorchamps is nog steeds Kimi Räikkönen. De Fin won de GP van België immers vier keer. Zijn laatste overwinning dateert alweer van 2009. Het mag duidelijk zijn dat de Iceman zich thuis voelt in de Ardennen. Met een Ferrari-contract op zak voor volgend seizoen zal hij zich bevrijd voelen.

Zijn teamgenoot bij Ferrari, Sebastian Vettel, start de tweede helft van het seizoen als leider van het WK. Eerste achtervolger Lewis Hamilton heeft alvast een feestje te vieren in België. Het is de 200ste Grote Prijs van de Brit.

Pirelli koos de zachte, superzachte en ultrazachte banden voor de GP van België.

Tijdsschema GP van België:
- Vrijdag 25 augustus 10:00-11:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 25 augustus 14:00-15:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 26 augustus 11:00-12:00: Derde vrije training
- Zaterdag 26 augustus 14:00-15:00: Kwalificatie
- Zondag 27 augustus 14:00: Race

Belangrijke info: klik hier


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van België

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië