logo
 

Preview: GP van Brazilië: alle ogen op de constructeurstitel

09 november 2018 — Lewis Hamilton is wereldkampioen, maar toch staan er nog twee Grote Prijzen op het programma, te beginnen met de GP van Brazilië op het uitdagende circuit van Interlagos.


In het verleden bleek de GP van Brazilië vaak één van de hoogtepunten van het F1-seizoen. Wisselende weersomstandigheden, een lang recht stuk en een technische middelste sector maakt de GP van Brazilië een uitdaging voor rijder en team.

Ook al heeft Lewis Hamilton in Mexico zijn vijfde wereldtitel veroverd, toch staat er nog genoeg op het spel. Mercedes en Ferrari strijden nog om de titel bij de constructeurs, terwijl er ook nog enkele gevechten zijn tussen de rijders om een ereplaats in het kampioenschap van 2018.

Mercedes staat op het punt om voor de vijfde opéénvolgende keer kampioen te worden bij de constructeurs. De Zilverpijlen zijn statistisch gezien in het voordeel op het circuit van Interlagos. Hun wagen lijkt hier wel te vliegen. Wanneer we naar de resultaten van de vorige vier kwalificaties van de GP van Brazilië kijken, dan heeft Mercedes gemiddeld een voorsprong van 0,363 seconden op het eerstvolgende team.

Vorig jaar was het echter enorm spannend tussen Valtteri Bottas en Sebastian Vettel tijdens de kwalificatie. De Duitser wist de Fin voorbij te gaan tijdens de race, waardoor er voor het eerst sinds 2013 nog eens een niet-Mercedes won. Daarom zou het dit jaar zo maar eens kunnen dat Ferrari opnieuw de betere is van Mercedes, aangezien de Scuderia dit seizoen vaker beter was op circuits waar Mercedes in het verleden dominant was.

Verder zal Mercedes ook gebrand zijn om Valtteri Bottas in de bloemetjes te zetten. De Fin werd duidelijk aan de kant geschoven in Rusland om Hamilton aan de titel te helpen. Nu dat het kampioenschap beslist is, zou het wel eens kunnen dat Hamilton de teamorders zal krijgen.

Zoals reeds vermeld, is het circuit van Interlagos een enorme uitdaging. Niet alleen is er heel wat ‘banking’ op het circuit, maar het verloop van de baan is ook tegen de wijzers van de klok in, waardoor de nekspieren extra belast worden.

De medium, zachte en superzachte banden van Pirelli zullen dit weekend gebruikt worden in Brazilië.

Het ziet er naar uit dat we opnieuw een regenachtige GP van Brazilië zullen krijgen. Op vrijdag is er zo’n 40 procent kans op neerslag, maar voor de rest van het weekend stijgt die kans naar 50 procent. Daardoor schommelen de temperaturen ook maar rond de 20 graden.

Tijdsschema GP van Brazilië (Belgische tijd):
- Vrijdag 9 november 14:00 - 15:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 9 november 18:00 - 19:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 10 november 15:00 - 16:00: Derde vrije training
- Zaterdag 10 november 18:00 - 19:00: Kwalificatie
- Zondag 11 november 18:10: Race

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België