Preview: GP van Brazilië: Rosberg dit weekend wereldkampioen?

11 november 2016 — De GP van Brazilië op het circuit van Interlagos is sinds de laatste jaren de voorlaatste race van het seizoen. In tegenstelling tot vorig jaar heeft de GP van Brazilië wel enige betekenis. Nico Rosberg kan immers wereldkampioen worden in Brazilië.


Het circuit tussen de meren, Interlagos. Nadat er al eerder in het verleden op geracet werd, heeft het circuit vanaf 1990 een vaste plaats op de kalender. De GP van Brazilië wordt vaak geassocieerd met het einde van het seizoen, maar net als vorig seizoen volgt er nog één Grote Prijs na de GP van Brazilië, namelijk de GP van Abu Dhabi over twee weken.

De Autodromo José Carlos Pace, dat genoemd werd naar de Braziliaan Carlos Pace die de GP van Brazilië in 1975 won en twee jaar later verongelukte, is 4 309 meter lang en telt in totaal vijftien bochten. Op zondag worden er in totaal 71 ronden afgelegd op het snelle circuit. Het circuit is geliefd onder de rijders door de vele vloeiende combinaties.

Vorig jaar won Nico Rosberg de GP van Brazilië, nadat Lewis Hamilton al zeker was van zijn wereldtitel.

Dit seizoen is het wereldkampioenschap nog niet beslist. Nico Rosberg heeft negentien punten voorsprong op Lewis Hamilton. Als Rosberg zes punten meer scoort dan Hamilton, dan is de Duitser voor het eerst wereldkampioen.

Pirelli koos voor de harde, medium en zachte banden voor de GP van Brazilië.

De kans dat we dit weekend de intermediate en de regenbanden te zien zullen krijgen is groot. Het hele weekend lang is er een grote kans op neerslag. Op vrijdag klimmen de temperaturen op naar zo’n 30 graden, maar de rest van het weekend wordt het net boven 20 graden.

Met de regen op Interlagos, zou het kampioenschap wel nog eens extra spannend kunnen worden.

Tijdsschema GP van Brazilië:
- Vrijdag 11 november 13:00 - 14:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 11 november 17:00 - 18:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 12 november 14:00 - 15:00: Derde vrije training
- Zaterdag 12 november 17:00 - 18:00: Kwalificatie
- Zondag 13 november 17:00: Race

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België