Preview: GP van Canada: kan Hamilton de inhaalrace aanvatten?

09 juni 2017 — Twee weken terug reden de F1-bolides nog in de smalle straten van Monaco en dit weekend staan de lange rechte stukken op het programma: de GP van Canada. Van het huidige deelnemersveld is er één duidelijke koning van het circuit Gilles Villeneuve: Lewis Hamilton.


Het circuit Gilles Villeneuve in het Canadese Montréal is net als het circuit van Monaco een stratencircuit. Maar de smalle straten worden in Canada vervangen door lange rechte stukken die verbonden zijn met chicanes en hairpins. Dit zorgt ervoor dat dit weekend erg belastend is voor de remmen. De twee DRS-zones zouden dit weekend het inhalen moeten bevorderen. De eerste DRS-zone is voor de bekende ‘Wall of Champions”, met de tweede zone voor start en finish. Door de lengte van 4 361 meter zullen er op zondag 70 ronden worden afgelegd.

Vorig jaar zagen we Lewis Hamilton zijn inhaalbeweging verder zitten in Canada, nadat Nico Rosberg het seizoensbegin domineerde. Verder zagen we ook een mooi gevecht tussen Nico Rosberg en Max Verstappen.

Lewis Hamilton heeft de GP van Canada al vijf keer gewonnen. De Brit zal dit weekend een goed resultaat nodig hebben, na een rampzalig verlopen GP van Monaco. Dit resulteerde in een achterstand van 25 punten op Sebastian Vettel, wat gelijk is aan één overwinning. Lewis Hamilton blijft de moed er in houden: “Ik kan me namelijk niet nog zo’n weekend veroorloven.”

Na een uitstapje naar de Indy 500 is Fernando Alonso dit weekend er opnieuw bij. De Spanjaard reed in zijn thuisland nog naar de zevende tijd tijdens de kwalificatie, maar dat wordt dit weekend moeilijker voor McLaren-Honda. Zeker als je weet dat de geplande motorupdate niet in Canada gebruikt zal worden.

Kimi Räikkönen, die in Monaco nog de polepositie wist te veroveren, zal dit weekend zich willen bewijzen. Na afloop van de GP van Monaco was de frustratie duidelijk zichtbaar bij de koele Fin. De Iceman werd tweede, na teamgenoot Sebastian Vettel die met een alternatieve strategie zijn teamgenoot voorbij ging. Räikkönen zal dit weekend dus op zoek gaan naar eerherstel in Canada.

Verder is het dit weekend de thuisrace voor Lance Stroll. Bij Williams blijven ze vertrouwen tonen bij de jonge Canadees: “We mogen Lance Stroll niet afrekenen op de fouten die hij als rookie maakt.” Hij wist dus nog niet te imponeren. Is hij in staat om beter te presteren voor de ogen van zijn thuispubliek?

Pirelli neemt net zoals vorige race de zachte, superzachte en ultrazachte banden mee.

Het wordt een wisselvallig weekend in Montreal. De temperaturen liggen rond de 25 graden, maar op vrijdag is er kans op regen. Op zaterdag en zondag lijkt het droog te blijven.

Tijdsschema GP van Canada (Belgische tijd):
- Vrijdag 9 juni 16:00 - 17:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 9 juni 20:00 - 21:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 10 juni 16:00 - 17:30: Derde vrije training
- Zaterdag 10 juni 19:00 - 20:00: Kwalificatie
- Zondag 11 juni 20:00: Race

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België