Preview: GP van Canada

08 juni 2018 — Een onvoorspelbaar seizoen gaat verder met de GP van Canada. Na zes races hebben Mercedes, Ferrari en Red Bull elk twee keer gewonnen. Dus wie gaat er met een derde overwinning Canada verlaten? Of krijgen we een vierde winnende team?

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De recente geschiedenis toont aan dat Lewis Hamilton de grote favoriet is om de race in Canada te winnen. Het kan zijn zevende overwinning worden op het circuit van GillescVilleneuve, waardoor hij op gelijke hoogte komt met Michael Schumacher. Tijdens de laatste drie edities van de GP van Canada won Lewis Hamilton elke keer.

Maar de overwinning voor Mercedes is nog niet binnen. Ferrari, die de eerste twee races van het seizoen won, zal gebrand zijn om hun titelkansen opnieuw hoop te geven. Ook Red Bull, die de laatste race in Monaco won, wil gaan bewijzen dat ze meedoen voor beide kampioenschappen.

Verder is het ook opnieuw uitkijken welke teams de laatste punten kunnen sprokkelen. Renault lijkt ‘the best of the rest’ te zijn, met McLaren die het Franse team op de hielen zit. Dit weekend rijdt Fernando Alonso zijn 300ste Grote Prijs. Daarnaast lijkt Force India helemaal de oude, terwijl Toro Rosso en Haas ook kunnen meedoen om de punten. Het wordt dus opnieuw heel spannend in het middenveld.

De GP van Canada wordt al sinds 1978 georganiseerd. Na zijn dood in 1982 werd het circuit vernoemd naar Gilles Villeneuve. Het werd al snel één van de meest populaire circuits op de kalender, met een layout die uitnodigend is om in te halen. Er zijn twee ideale inhaalmogelijkheden, namelijk de hairpin voor het opkomen van het lange rechte stuk en de laatste chicane die het lange rechte stuk onderbreekt. Die chicane staat bekend als de ‘Wall of Champions’, waar de beste rijders in de muur belandden.

Net zoals tijdens de GP van Monaco, neemt Pirelli nu ook de superzachte, ultrazachte en hyperzachte banden mee.

In tegenstelling tot de legendarische editie van de GP van Canada in 2011, toen Button de race won die twee uur werd onderbroken door hevige regen, lijken de rijders nu in droge en zonnige omstandigheden te kunnen racen. Op vrijdag en zaterdag stijgen de temperaturen tot 23 graden, terwijl het op zondag net boven de 20 graden komt, met een stevige wind tijdens de race.

Tijdsschema GP van Canada (Belgische tijd):
- Vrijdag 8 juni 16:00 - 17:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 8 juni 20:00 - 21:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 9 juni 17:00 - 18:00: Derde vrije training
- Zaterdag 9 juni 20:00 - 21:00: Kwalificatie
- Zondag 10 juni 20:10: Race


Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België