logo
 

Preview: GP van China: drie op een rij voor Nico Rosberg?

14 april 2016 — Is Nico Rosberg in staat om zijn derde zege op rij te boeken dit seizoen? Of rekening houdend met vorig seizoen, zijn zesde zege op rij? Lewis Hamilton zal in ieder geval, na zijn gridstraf van vijf startplaatsen, erop gebrand zijn om daar een stokje voor te steken. En wat kan Ferrari? Hopen ze op een probleemloos weekend of gaan ze voor de overwinning? Genoeg vragen dus voor aanvang van de derde race van het seizoen 2016: de GP van China.


Het circuit in de buurt van Shanghai, ontworpen door Tilke in de vorm van het Chinese karakter Sjang, valt in de smaak van de rijders. Het heeft uitdagende bochten en lange rechte stukken. Vooral de linker voorband krijgt het hier hard te verduren, aangezien er twee lange rechte doordraaiers zijn. Het circuit is 5 451 meter lang, waardoor er op zondag 56 ronden worden afgelegd. Zoals steeds kent het circuit twee DRS-zones, het lange rechte stuk aan de achterkant van het circuit en start en finish.

Vorig seizoen zagen we een best saaie editie van de GP van China. Lewis Hamilton reed naar de overwinning, met Nico Rosberg in het kielzog. De sensatie kwam er van de jongste rijder, Max Verstappen. De jonge Nederlander liet zich zien met enkele mooie inhaalacties. Door een opgeblazen motor aan het einde van de race kreeg Max niet wat hij verdiende.

Het wordt dit weekend uitkijken naar het optreden van Lewis Hamilton. Is de wereldkampioen in staat om Nico Rosberg eindelijk nog eens te verslaan? Het circuit in China ligt Lewis Hamilton alvast. Van de huidige rijders, is hij de rijder met de meeste overwinningen op zijn naam. Maar nog voordat de GP van China begint kent Hamilton al pech. De Brit moet, na een wisseling van de versnellingsbak, vijf plaatsen achteruit op de startgrid.

Daarnaast is het ook uitkijken naar het wederoptreden van Fernando Alonso. De Spanjaard is op donderdag opnieuw fit verklaard, alhoewel hij nog na de eerste vrije training op vrijdag op controle moet bij de medische staf. Stoffel Vandoorne, die sowieso aanwezig is in China wegens zijn rol als reserverijder, moet dus niet hopen op een verlengd verblijf als vaste rijder bij McLaren.

Als laatste moet er nog gemeld worden dat we dit weekend opnieuw het oude kwalificatiesysteem te zien krijgen. Na twee Grote Prijzen is er besloten om het eliminatiesysteem op te bergen en terug te gaan naar het kwalificatiesysteem van 2015. Zo zien we telkens rijders afvallen op het einde van Q1 en Q2 en strijden de overgebleven rijders om de polepositie.

Wat de banden betreft kiest Pirelli voor de medium, zachte en superzachte banden. Die laatste zou wel eens ervoor kunnen zorgen dat we op zondag al na enkele ronden pitstops te zien krijgen. Er wordt immers verwacht dat de supersoft banden niet lang hun snelheid houden.

Het belooft een interessant weekend te worden rekening houdend met het weer. De temperaturen zullen het hele weekend lang boven de twintig graden uitkomen, maar vooral op zaterdag is de kans op regen groot.

Tijdsschema GP van China 2016:
- vrijdag 15 april: 04:00 - 05:30: Eerste vrije training
- vrijdag 15 april: 08:00 - 09:30: Tweede vrije training
- zaterdag 16 april: 06:00 - 07:00: Derde vrije training
- zaterdag 16 april: 09:00 - 10:00: Kwalificatie
- zondag 17 april: 08:00: Race

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België